Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čekijos prezidento perspėjimas nepatiko Ukrainos diplomatijos vadovui

Tik sausio mėnesį išrinktas ir kovą oficialiai pradėsiantis eiti pareigas Čekijos prezidentas buvęs NATO generolas Petras Pavelas pareiškė, kad Vakarai, siekdami nugalėti Rusiją, turėtų būti atsargūs, kad išvengtų nepageidaujamų pralaimėjimo scenarijų, pranešė pravda.com korespondentas Miuncheno saugumo konferencijoje.
Petras Pavelas
Čekijos prezidentas Petras Pavelas / „Scanpix“/AP nuotr.

Po Ukrainos užsienio reikalų ministro Dmytro Kulebos žodžių, kad nėra alternatyvos dėl Krymo grąžinimo ir tarptautinės bausmės Rusijai, P.Pavelas atsakė, jog Vakarai turėtų susilaikyti nuo bet kokio konkretaus scenarijaus palaikymo.

„Turime būti atsargūs ir nestumti Ukrainos prie tam tikro rezultato. Galbūt tam tikru momentu Ukraina pati pakeis savo viziją“, – pridūrė jis.

Naujai išrinkto prezidento nuomone, Rusijos pralaimėjimas gali turėti pačių įvairiausių scenarijų, įskaitant tuos, kurių Vakarai turėtų vengti.

„Gali būti, kad tai (Ukrainos pergalė) prives prie Rusijos žlugimo... Jei Rusija žlugs, galime turėti daugiau problemų, galime neturėti su kuo derėtis dėl nusiginklavimo“, – sakė valstybės vadovas.

Nors P.Pavelas nenurodė, kokių konkrečių veiksmų dėl to turėtų imtis Vakarai, tačiau ragino „būti realistais – tikėtis geriausio, bet ruoštis blogiausiam“.

Čekijos lyderio pareiškimas sukėlė D.Kulebos nepasitenkinimą.

"Reikia vengti intelektualinių spąstų. Remiant Ukrainą, reikia tikėti ir Ukraina, o ne ruošti ją blogiausiam", – pabrėžė Ukrainos diplomatijos vadovas.

Skatinimas Ukrainą daryti nuolaidas Rusijai D.Kulebai pasirodė absoliučiai nepriimtinas.

„Nėra jokio skirtumo tarp tų, kurie sako frazę „Ukraina tikriausiai nusileis“ ir frazę „Ukraina tikriausiai turės nusileisti“, – aiškino ministras, – todėl tikėkite Ukraina, palaikykite Ukrainą ir mes laimėsime“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas