Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Centras „Dosjė“ papasakojo daugiau apie V.Putino ir A.Kabajevos sūnus ir atskleidė jų vardus

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas turi du mažamečius sūnus Ivaną ir Vladimirą. Jų motina yra buvusi gimnastė Alina Kabajeva. Taip skelbiama centro „Dosjė“ atliktame tyrime.
Vladimiras Putinas ir Alina Kabajeva
Vladimiras Putinas ir Alina Kabajeva / „Scanpix“/AP nuotr.

Ivanas ir Vladimiras jaunesnysis

Pranešama, kad pirmasis V.Putino sūnus Ivanas gimė 2015 m., o Vladimiras – 2019 m. Viešojoje erdvėje yra jų nuotraukų, tačiau žurnalistai jų nerodė etikos sumetimais. Vaikai gyvena su slaptais dokumentais, keliauja privačiais su V.Putinu susijusiais lėktuvais ir jachtomis, juos saugo Fderalinė gvardijos tarnyba (FSO), jie nesirodo viešose vietose ir gyvena prezidento rezidencijose, sakoma tyrime.

Teigiama, kad „Dosjė“ šaltinis buvo asmuo, dirbantis V.Putino rezidencijoje. „Jis dažnai mato valstybės vadovo vaikus, nors kasdien su jais nebendrauja, ir sutiko apie tai papasakoti su anonimiškumo sąlyga“, – teigiama tyrime. Kovos su korupcija fondo tyrėjas Georgijus Alburovas patvirtino „Dosjė“ informaciją, sakydamas, kad dirbo prie panašaus tyrimo, bet nespėjo jo paskelbti.

Žurnalistai jau anksčiau skelbė, kad V.Putinas ir A.Kabajeva turi vaikų. Visų pirma Šveicarijos laikraštis „Sonntags Zeitung“ teigė, kad V.Putinas turi du sūnus, gimusius 2015 ir 2019 m., vienas iš jų – Šveicarijoje. Jame taip pat buvo teigiama, kad A.Kabajeva antrąjį vaiką pagimdė Maskvoje, prižiūrint Šveicarijos gydytojui. „Dosjė“ šią informaciją patvirtino. Vaikų vardai įvardyti pirmą kartą.

Vida Press/Scanpix/Agentstvo/15min montažas/Alinos Kabajevos kelionės
Vida Press/Scanpix/Agentstvo/15min montažas/Alinos Kabajevos kelionės

Ieškojo mokytojo izoliuotai gyvenančiai šeimai

Remiantis „Dosjė“ tyrimo duomenimis, Ivanas ir Vladimiras gyvena V.Putino rezidencijose – Valdajuje specialiai jiems buvo atidarytas mokymo centras. Su vaikais dirba guvernantės, o mokytojų jiems buvo ieškoma per auklių agentūros interneto svetainę „English Nanny“. Po invazijos į Ukrainą darbdaviai pradėjo teikti pirmenybę anglų kalbos mokytojams iš Pietų Afrikos Respublikos, kurią Rusijos valdžia laiko „draugiška šalimi“. Pagal darbdavio sąlygas mokytojams neleidžiama išvykti iš gyvenamosios vietos. Skelbime nurodoma, kad šeima „gyvena izoliuotai“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Alina Kabajeva
AFP/„Scanpix“ nuotr./Alina Kabajeva

Pusseserė apsimeta vaikų motina

Pedagoginis personalas tiesiogiai su vaikų tėvais nebendrauja, o gauna nurodymus iš šeimos asistentų. Be to, Alinos Kabajevos pusseserė Oksana Fedina bendrauja su auklėtojomis ir auklėmis, apsimesdama berniukų motina. Vyriausiasis sūnus žaidžia ledo ritulį (kartais kartu su tėvu) specialiai pastatytoje ledo aikštelėje, tačiau Alina Kabajeva žaidimą stebi ne viešai – iš ložės, paslėptos už nepermatomo stiklo. Tuo pat metu Ivanas esą dalyvauja gimnastikos varžybose, tačiau nenurodoma, kur tokios varžybos vyksta.

V.Putino sūnūs su bendraamžiais bendrauja atostogų metu, dažniausiai vaikais iš Alinos Kabajevos aplinkos.

Tyrime taip pat teigiama, kad V.Putino sūnų mokytojai atlyginimus gauna per MMC tinklo klinikas („Mano medicinos centras“, buvęs SOGAZ). Laisvės radijas ne kartą skelbė apie šią kliniką Sankt Peterburge, kurioje, visų pirma, buvo gydomi Sirijoje, Libijoje ir kare Ukrainoje sužeisti grupuotės „Wagner“ kovotojai. Toje pačioje klinikoje gydosi ir daugelis V.Putino draugų ir pažįstamų.

Teigiama, kad nuo 2020 m. bent 10 užsienio mokytojų pasirašė sutartis su MMC. Jie įvardijami kaip vertėjai, „tačiau kiekvienas jų gauna gerokai daugiau, nei galėtų tikėtis kvalifikuotas lingvistas“. Tarp menamų V.Putino vaikų mokytojų, be Pietų Afrikos Respublikos piliečių, esą buvo ir Didžiosios Britanijos bei Naujosios Zelandijos piliečių.

Kremlius jokių komentarų dėl tyrimo nepateikė. V.Putinas niekada nėra viešai pripažinęs, kad turi sūnų. Kartu jis ne kartą yra sakęs, kad jo šeimoje yra vaikų, su kuriais jis bendrauja. Neseniai jis pažymėjo, kad jauniausi jo šeimos nariai mokosi kinų kalbos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alina Kabajeva
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alina Kabajeva

V.Putinas nėra pripažinęs, kad gyvena su A.Kabajeva

15min primena, kad 2013 m. su pirmąja žmona išsiskyręs Vladimiras Putinas niekada viešai nepripažino, kad gyvena su Alina Kabajeva.

2022 m. Didžioji Britanija įvedė sankcijas A.Kabajevai, kuri vadovauja Nacionalinei žiniasklaidos grupei, taip pat jos močiutei Anai Zacepilinai.

V.Putinas turi dvi suaugusias dukteris iš pirmosios santuokos – Mariją Voroncovą ir Kateriną Tichonovą. Pats V.Putinas viešai neprisipažino, bet ir tiesiogiai nepaneigė, kad jos yra jo dukterys.

Vladimiras Putinas ir jo dukros Katerina Tichonova ir Marija Voroncova / „Scanpix“ nuotr. ir stopkadras
Vladimiras Putinas ir jo dukros Katerina Tichonova ir Marija Voroncova / „Scanpix“ nuotr. ir stopkadras

Plačiau apie „Dosjė“ atliktą tyrimą galite paskaityti ČIA (rusų kalba) ir ČIA (anglų kalba).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas