Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 17

Chaotiškos Rusijos mobilizacijos pasekmės – „karstai jau atkeliauja“

Pustuzinis Rusijos karių kalbasi apie tai, kad praėjus vos vienuolikai dienų po mobilizacijos yra siunčiami į intensyvių kovų regioną Rytų Ukrainoje. Paklaustas apie savo šaudymo patirtį, vienas barzdotas šauktinis atsako: „Pašaudžiau vieną kartą. Tris apkabas.“
Rusijos kariai
Rusijos kariai / „The New York Times“/NANNA HEITMANN nuotr.

Vidurio Rusijoje, netoli Jekaterinburgo esančiame miestelyje, naujai mobilizuoti vyrai pražygiavo vilkėdami civilius drabužius.

„Jokių kulkosvaidžių, nieko, jokių drabužių, jokių batų, – vaizdą apibūdino nežinomas stebėtojas. – Pusė jų pagiringi, seni, rizikuoja sveikata ir gyvybe – čia turėtų budėti greitoji.“

Daugybė ką tik pašauktų rusų kareivių giminaičių būriuojasi prie apmokymo centro ir per tvorą perduoda naujokams įvairiausių daiktų – batų, berečių, neperšaunamų liemenių, kuprinių, miegmaišių, stovyklavimo kilimėlių, vaistų, tvarsčių ir maisto.

„Taip nedaroma, – naujienų agentūrai „Samara Online“ skundėsi moteris, vardu Elena. – Patys perkame viską.“

Nepaisant drakoniškų įstatymų, draudžiančių kritikuoti „specialiąją karinę operaciją“ Ukrainoje, Rusijos socialiniuose tinkluose gausu tokių scenų, kurios užfiksuotos šiuose plačiai paplitusiuose vaizdo įrašuose.

Tokie įrašai verčia Gynybos ministeriją veikti taip, kaip prognozavo Vakarų karo ekspertai: į Ukrainą skubiai siųsti tūkstančius naujai pašauktų, neapmokytų, prastai aprūpintų karių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas