Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Charkove visureigis rėžėsi į žmonių minią, šeši žuvo

Ukrainoje, Charkovo miesto centre, trečiadienio vakarą visureigis rėžėsi į žmonių minią. Kaip pranešama miesto policijos feisbuko paskyroje, žuvo šeši žmonės, dar penki dėl įvairių sužalojimų nuvežti į ligonines.
Automobilis „Lexus“ po avarijos
Automobilis „Lexus“ po avarijos / facebook.com/anton.gerashchenko nuotr.

Kraupi avarija įvyko 20.45 val. vietos laiku. Pranešama, kad moters vairuojamas „Lexus“ įlėkė į žmonių, ant šaligatvio laukusių žalio šviesoforo signalo, minią.

Avarijos kaltininkė sulaikyta. Įvykio vietoje dirba tyrėjų grupė.

facebook.com/anton.gerashchenko nuotr./Avarijos vietoje
facebook.com/anton.gerashchenko nuotr./Avarijos vietoje

Vėliau Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenka savo feisbuko profilyje pranešė, kad automobilį vairavo 1997 metais gimusi mergina. Pasak A.Geraščenkos, „Lexus“ per sankryžą važiavo degant raudonam šviesoforo signalui ir dideliu greičiu trenkėsi į automobilį „Volkswagen Tuareg“. Po smūgio „Lexus“, priklausantis merginos tėvui, užšoko ant šaligatvio ir rėžėsi į žmones. Medikai kovoja dėl sužeistųjų gyvybių. Abiejų automobilių vairuotojai liko gyvi.

VIDEO: Akimirkos po avarijos (N-18)

Teigiama, kad tyrimo metu bus aiškinamasi, kokiomis aplinkybėmis „Lexus“ vairuotojai buvo suteiktas vairuotojo pažymėjimas. Mergina sulaikyta trims paroms. Vėliau teismas spręs dėl ilgesnio suėmimo termino. Vairuotojai gresia nuo 5 iki 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

Vėliau A.Geraščenka pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip tas pats automobilis „Lexus“ praėjusią žiemą per raudoną šviesoforo signalą įveikia kitą sankryžą.

VIDEO: „Lexus“ važiuoja degant raudonam šviesoforo signalui

„Mes, tiesa, nežinome, kas jį vairavo tą dieną, ta pati 1997 metais gimusi mergina, pražudžiusi šiandien šešis charkoviečius, ar kas nors iš jos artimųjų. Bet iš šito vaizdo įrašo aiškiai matyti, kad šiandieninė tragedija buvo nulemta. Esu įsitikinęs, kad laikas baigti su populizmu ir dejavimais, kad baudos už sankryžos kirtimą degant raudonam signalui arba sankryžos kirtimo taisyklių pažeidimus yra per didelės“, – rašė A.Geraščenka.

Pasak jo, baudų dydį būtina peržiūrėti, o iš vairuotojų, nuolatos pažeidinėjančių taisykles, turi būti ilgiems metams arba visam laikui atimamas vairuotojo pažymėjimas: „Taip, kaip yra civilizuotose šalyse, neužkrėstose populizmo virusu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne