Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po Chersono išlaisvinimo JAV generolas prognozuoja tolesnę karo eigą

Išlaisvinus Chersoną iš okupantų, Ukrainos kariuomenė galės HIMARS raketomis suduoti smūgius Rusijos pozicijoms Krymo pakraščiuose. Kaip tviteryje tvirtina buvęs JAV pajėgų Europoje vadas, atsargos generolas Benas Hodgesas, tai gali susilpninti Rusijos gynybą ir turėti įtakos tolesnei pusiasalio deokupacijai.
Benas Hodgesas
Benas Hodgesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Netrukus iš Chersono bus šaudoma HIMARS. Krymo prieigos yra pasiekiamumo ribose. Tai susilpnins Rusijos gynybą, o tuo metu kontrpuolimo “kairysis sparnas„ iki sausio mėnesio užims Mariupolį ir Melitopolį.

Tada prasideda lemiamas kampanijos etapas – Krymo išlaisvinimas“, – rašo B.Hodgesas.

JAV generolas taip pat pabrėžė, kad Ukrainos aprūpinimas ilgo nuotolio ATACMS raketomis galėtų atlikti svarbų vaidmenį deokupuojant Krymą.

Chersono sritis buvo viena iš keturių Ukrainos teritorijų, kurias Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė aneksavęs per rugsėjo pabaigoje Kremliuje surengtą iškilmingą ceremoniją. Jis tuomet žadėjo panaudoti visas įmanomas priemones apginti ją nuo Kyjivo.

Visgi praėjus vos kelioms savaitėms padėtis iš esmės pasikeitė ir Rusijos gynybos ministerija paskelbė iš Chersono srities, įskaitant Chersono miestą, atitraukusi per 30 tūkst. karių.

Po aštuonių mėnesių okupacijos Chersono mieste atnaujintos ukrainiečių televizijos transliacijos, o srities elektros energijos tiekėja pranešė atkurianti energijos tiekimą.

Ukrainos policijos viršininkas Ihoris Klymenka pareiškė, kad apie 200 policijos pareigūnų įrengia kelių užtvarus ir fiksuoja „rusų okupantų padarytus nusikaltimus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas