Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čia jums ne iš „plokščiažemių“ šaipytis: paaiškino, kodėl deeskalacijos strategijos yra nerealios

Informaciniame lauke nuolat pasirodo įvairūs Rusijos karo prieš Ukrainą pabaigos variantai, kuriuose puolančioji šalis nepatiria pralaimėjimo. Tačiau tokie pasiūlymai yra klaidingi, nes tik paskatins agresorių, sako Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas savo „Telegram“ kanale.
Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje / V.Zelenskio „Telegram“ nuotr.

Taip Ukrainos prezidentūros atstovas kalbėjo apie „keistus taikos planus“, „kompromisinius variantus“ ir „deeskalacijos strategijas“, apie kuriuos užsimenama pasauliniame informaciniame lauke.

Anot jo, jų esminė problema yra net ne tai, kad jie „visiškai prieštarauja Ukrainos siekiams, prieštarauja pariteto ir saugumo pagrindams“.

„Jie yra kategoriškai neįgyvendinami, nes prieštarauja elementariai logikai. Logikai, pagal kurią akivaizdu, kad nepralaimėjimas agresorių tik skatina jį toliau veikti“, – pabrėžia M.Podoliakas.

M. Podoliakas / Efrem Lukatsky / AP
M. Podoliakas / Efrem Lukatsky / AP

V.Zelenskio patarėjas kalbėjo apie „tabu“ dėl smūgių Vakarų ginklais giliai į Rusijos teritoriją į tas vietas, iš kurių rusai apšaudo Ukrainą. Jis taip pat kalbėjo apie NATO šalių galimybę numušti Rusijos oro taikinius.

„Taigi kažkodėl turime sutikti su visiškai nelogiška teze, kad Rusijos raketų, skrendančių į Ukrainos miestus, numušimas NATO pajėgomis gali dar labiau pakurstyti karą. Ar tikrai? Ar visiškai nematome jokio nenuoseklumo, kad šaudyti į „Shahed“ dronus galima, bet draudžiama šaudyti į jų paleidimo vietas? Ką tai reiškia? Numuškite strėles, o šaulį palikite ramybėje, tegul toliau linksminasi, – piktinasi M.Podoliakas.

V.Zelenskio patarėjas pridūrė, kad Ukrainos pusei buvo pasiūlyta „sutikti, kad agresoriaus norų patenkinimas sumažins apetitą“ ir kad neva „karo įšaldymas“ atitinka Europos saugumo interesus, o „Ukrainos sutikimas prarasti teritorijas ir milijonus jų gyventojų atitinka mūsų, ukrainiečių, interesus“.

„Kokia logika čia galima remtis? Visgi... Įprasta juoktis iš „plokščiažemių“ ir „amžinojo variklio išradėjų“. Ar nusipelno pagarbos nelogiškų diplomatinių projektų, kurie kaip tik ir skatina agresorių kelti genocido kartelę, inžinieriai?“ – sako V.Zelenskio atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas