Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

CNN: JAV Kongrese V.Zelenskis gali prabilti apie taikos formulę, kurią aptarė su J.Bidenu

Trečiadienį į JAV atvykęs ir su šalies prezidentu susitikimą turėjęs Ukrainos vadovas Volodymyras Zelenskis kreipsis ir į Kongresą. CNN, remdamasis šaltiniais, skelbia, apie ką gali kalbėti Rusijos atakuojamos valstybės prezidentas.
Volodymyras Zelenskis ir Joe Bidenas
Volodymyras Zelenskis ir Joe Bidenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

V.Zelenskiui atvykus į Vašingtoną, Jungtinės Valstijos paskelbė apie dar vieną 1,85 mlrd. JAV dolerių (1,74 mlrd. eurų) vertės pagalbos Ukrainai paketą iš biudžete anksčiau numatytų lėšų. Į šį paketą pirmą kartą įtraukta pažangios oro gynybos sistemos „Patriot“ baterija, gebanti numušti sparnuotąsias raketas ir trumpojo nuotolio balistines raketas.

V.Zelenskis, atvykęs pirmos savo užsienio kelionės nuo karo pradžios, savo ruožtu padėkojo JAV už pagalbą.

Spėliojama, apie ką jis kalbės Kongrese.

CNN, remdamasis šaltiniais, skelbia, kad V.Zelenskis ruošiasi įkvepiančiai kalbai, kurioje jis kreipsis į Amerikos žmones, pažymėdamas bendras vertybes ir tiesiogiai dėkodamas amerikiečiams bei abiejų partijų politikams.

Didžiausia naujiena, pasak šių šaltinių, yra ta, kad V.Zelenskis gali prabilti apie taikos formulę, apie kurią papasakojo JAV prezidentui J.Bidenui, ir išreikš norą šią žiemą surengti tam tikrą taikos aukščiausiojo lygio susitikimą taikai pasiekti.

Tačiau, norėdamas toliau ginti savo šalį, jis ir toliau prašys pagalbos sankcijomis, ginklais, finansine pagalba, tačiau pabrėš, kad niekada neprašė JAV karių dislokavimo Ukrainoje.

CNN skelbia, kad V.Zelenskis taip pat aptars savo vizitą į fronto liniją – Bachmutą Donbase, kuris nuo gegužės mėnesio yra apgultas Rusijos kariuomenės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas