Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

COVID-19 keičia situaciją Lenkijoje – iš dalies pereinama prie nuotolinio mokymo

Lenkijoje smarkiai augant per parą užregistruojamų COVID-19 atvejų skaičiui, švietimo ministras Przemyslawas Czarnekas antradienį paskelbė, kad vyresni moksleiviai nuo šiol mokysis nuotoliniu būdu.
Nuotolinis mokymasis
Nuotolinis mokymasis / 123RF.com nuotr.

„Turėjome priimti sprendimą apriboti kontaktinį mokymą... Tai, deja, diktuoja užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičiai, omikron“, – reporteriams sakė P.Czarnekas.

Pasak jo, nuo ketvirtadienio penktos ir vyresnių klasių moksleiviai pereis prie nuotolinio mokymosi ir taip mokysis iki vasario 27-osios. Jaunesni moksleiviai toliau lankys mokyklą.

„Prisiminkime, kad kuo jaunesnio amžiaus grupė, tuo sunkesnis ir mažiau efektyvus tampa nuotolinis mokymas. Štai kodėl bandėme kuo daugiau klasių palikti mokykloje“, – sakė ministras.

Jis nurodė, kad universitetai patys gali nuspręsti, kaip toliau tęsti darbą, ir pridūrė, kad kai kurie jau perėjo prie nuotolinių studijų.

Šalies premjeras Mateuszas Morawieckis praėjusią savaitę sakė, kad „matome rekordinius užsikrėtimo skaičius“, ir paragino lenkus dirbti iš namų.

Lenkija, kur nuo COVID-19 visiškai paskiepyti mažiau nei du trečdaliai suaugusiųjų, antradienį pranešė apie 36 995 naujus užsikrėtimo atvejus ir 252 mirties nuo COVID-19 atvejus.

Opozicija griežtai kritikuoja vyriausybę kaip nepakankamai kovojančią su šia krize.

Anksčiau šį mėnesį 13 iš 17 vyriausybei COVID-19 klausimais patarinėjusių medicinos ekspertų atsistatydino, kaltindami vyriausybę neveiklumu pandemijos akivaizdoje.

Kaip sakė P.Czarnekas, mažai tikėtina, kad nuotolinis mokymasis tęsis ir po vasario, nes manoma, kad po dviejų ar trijų savaičių šalyje bus pasiektas penktos COVID-19 bangos pikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas