Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Crocus City Hall“ valdo Kremliui artimas oligarchas, derėjęsis ir su D.Trumpu

„Crocus City Hall“ yra vienas iš pagrindinių Kremliui artimo verslininko Araso Agalarovo „Crocus Group“ turto objektų, praneša „The Bell“. Verslininko atstovė spaudai „Vedomosti“ sakė, kad jis kartu su sūnumi Eminu yra teroro akto vietoje. „Šiuo metu vyksta A.skubus susitikimas su saugumo tarnyba ir vadovais“, – pridūrė ji.
Arasas Agalarovas, Gabriela Isler ir Donaldas Trumpas Maskvoje
Arasas Agalarovas, Gabriela Isler ir Donaldas Trumpas Maskvoje / „Scanpix“ nuotr.

„Crocus Group“ yra viena didžiausių Rusijos statybos bendrovių. Valdžios institucijos ne kartą patikėjo A.Agalarovui ištraukti sudėtingiausius statybos projektus, įskaitant Pasaulio futbolo čempionato stadionus, 2012 m. APEC aukščiausiojo lygio susitikimui skirtą Tolimųjų Rytų federalinį universitetą ir vieną iš Centrinio žiedinio kelio atkarpų. Jam taip pat buvo pasiūlyta dalyvauti gelbėjant "Vostočnyj" kosmodromą, tačiau A.Agalarovas sutiko ten pastatyti tik kelis objektus, įskaitant oro uostą ir kompleksą raketai nešėjai „Angara“ surinkti ir išbandyti.

„Neturiu jokių ryšių vyriausybėje, – 2019 m. „The Bell“ sakė Agalarovas. – Esu laikomas labai nagingu, skandalingu. Kai ateinu į susitikimą, sako: „Jis su visais ginčijasi, bet kažką gali padaryti“. Yra žmonių, kurie slepia savo ryšius. Jie kažkaip slaptai derasi, gauna sutartis. Aš turiu visiškai oficialius ryšius. Mane visur kviečia, tai tiesa. Bet aš su niekuo nesideru, neprašau didelių ir riebių kontraktų, kad užsidirbčiau pinigų. Tiesiog visiems akivaizdu, kad mes statome greitai ir gerai".

„Crocus City“ yra didžiausias A.Agalarovo aktyvas ir didžiausias prekybos ir parodų kompleksas Rusijoje. Į jį įeina „Crocus Expo“ parodų teritorijos, koncertų salė „Crocus City Hall“ ir prekybos centras „Crocus City Mall“.

„Scanpix“ nuotr./Arasas Agalarovas, Gabriela Isler ir Donaldas Trumpas Maskvoje
„Scanpix“ nuotr./Arasas Agalarovas, Gabriela Isler ir Donaldas Trumpas Maskvoje

2013 m. Donaldas Trumpas per savo vizitą Maskvoje tris dienas praleido „Crocus“. Jis derėjosi su A.Agalarovu dėl „Trump Tower“ statybos. Projektas galiausiai nebuvo įgyvendintas, tačiau 2016 m. dėl šių ryšių Agalarovai buvo įtariami kišimusi į skandalingus JAV rinkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas