Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D. Kuleba teigia nesibaiminantis dėl Vakarų paramos Kyjivui sumažėjimo

Ukrainos užsienio reikalų ministras antradienį pareiškė nesibaiminantis, jog Vakarų parama jo šaliai kovojant su Rusijos invazija sumažės ir atmetė JAV apklausos duomenis, rodančius mažėjančią visuomenės paramą, bei kritiškus kai kurių Amerikos konservatorių komentarus.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.
Temos: 3 Rusija Ukraina Karas

Kadangi Ukrainos kontrpuolimas siekiant susigrąžinti okupuotą teritoriją vyksta lėtai, rugpjūčio pradžioje CNN užsakymu atlikta ir paskelbta apklausa parodė, kad daugiau nei pusė amerikiečių pasisakė prieš papildomą JAV paramą karo nuniokotai šaliai.

„Mes nejaučiame jokio paramos iš (JAV) Kongreso, Europos Parlamento sumažėjimo“, – per Paryžiuje vykusią spaudos konferenciją su savo kolege iš Prancūzijos Catherine Colonna (Ketrin Kolona) žurnalistams sakė Dmytro Kuleba.

„Matome, kad kai kurie žmonės Amerikoje ir Europoje daro pareiškimus, kad turėtume mažiau remti Ukrainą. Jungtinėse Valstijose tai susiję su rinkimų ciklo pradžia“, – sakė jis ir pridūrė, kad Ukraina tai įveiks: „Mes rasime išeitį.“

Praėjusią savaitę vykusiuose pirmuosiuose respublikonų partijos kandidato į JAV prezidento postą rinkimų debatuose keli kandidatai kritikavo prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) paramos Ukrainai politiką ir siūlė ją keisti.

Respublikonų partijos lyderio, buvusio prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pozicija lieka neaiški, tačiau jis teigė galintis per vieną dieną užbaigti nuo Antrojo pasaulinio karo laikų didžiausią konfliktą Europoje.

Vakarų sąjungininkai, nežinantys, kiek laiko Rusija dar pasiryžusi tęsti karą, siekia parengti ilgalaikius ginklų tiekimo ir Ukrainos finansavimo planus.

Prancūzijos užsienio reikalų ministrė C. Colonna pabrėžė, kad svarbu pasakyti Rusijai, jog laikas – ne jos pusėje.

„Prancūzija ir toliau siūlys Ukrainai visokeriopą paramą visose srityse, kad padėtų šaliai pasinaudoti teisėta teise į savigyną, – teigė ji. – Ji tęsis ir stiprės tiek, kiek reikės, kad Rusijos agresija būtų nesėkminga.“

D. Kuleba atmetė taikos derybų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu idėją, sakydamas, kad juo negalima pasitikėti.

Kaip pavyzdį Ukrainos diplomatijos vadovas nurodė buvusį V. Putino sąjungininką, „Wagner“ samdinių vadą Jevgenijų Prigožiną, kuris praėjusią savaitę žuvo lėktuvo katastrofoje, praėjus dviem mėnesiams po nutraukto sukilimo prieš Rusijos karinę vadovybę.

„Ponas Prigožinas konfliktavo su ponu Putinu. Jis vedė derybas ir susitarė dėl saugumo garantijų. Ir tada Putinas jį nužudė. Nėra pagrindo manyti, kad bet kokiose kitose derybose Putinas elgtųsi kitaip“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas