Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

D.Medvedevas spjaudosi neapykanta: siūlo sunaikinti visas šalis, įvedusias sankcijas Rusijai

Aštria ir dažnai nepagrįsta retorika pagarsėjęs Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas, buvęs šalies prezidentas Dmitrijus Medvedevas ketvirtadienį ypač nuožmiai sureagavo į naują Jungtinių Valstijų sankcijų paketą, paveiksiantį daugiau nei 300 subjektų ir įmonių Rusijoje bei užsienyje.
Buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas
Buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas / „AP“/„Scanpix“

„Rusija turi kasdien stengtis padaryti didžiausią žalą Jungtinėms Valstijoms ir jų sąjungininkėms dėl jų įvestų sankcijų šaliai ir jos piliečiams“, – susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanale pareiškė D.Medvedevas.

Jis aiškino, kad tam pasiekti būtina toliau ieškoti kritinių JAV ekonomikos pažeidžiamumų ir smogti jiems visose srityse.

„Padaryti žalos visose vietose, paralyžiuoti jų įmonių ir valstybinių institucijų darbą. <...> Tiesiogiai sunaikinti jų energetiką, pramonę, transportą, bankininkystę ir socialines paslaugas“, – plūdosi buvęs Rusijos vadovas.

„IMAGO“/„Scanpix“/Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas
„IMAGO“/„Scanpix“/Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas

Pasak D.Medvedevo, Rusija turėtų perduoti Vakarų „priešams“ visas įmanomas ginklų rūšis, išskyrus branduolinį ginklą, ir pradėti karą kosmose.

Politikas taip pat paragino organizuoti masines riaušes didžiuosiuose Vakarų šalių miestuose.

„Ar jie bijo socialinių sprogimų? Organizuokime juos! Į jų žiniasklaidos sferą turėtume mesti visus grėsmingiausius naktinius siaubus, pasitelkti visus jų šiurpius fantominius skausmus. Jų psichikos tausoti nebereikia!“ – dėstė jis.

„Ir jokių taisyklių prieš priešą! Tegul jie gauna atlygį iki galo už tai, kad kenkia Rusijai, ir kuo skaudžiau! Kiekvienas gali atlikti savo vaidmenį! – pridūrė Vakaruose itin ciniškai vertinamas D.Medvedevas, sugalvojęs pacituoti ir Senąjį Testamentą: Kaip pasielgė <...>, taip ir turi pasielgti“.

Nauja Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojo pykčio banga išsiliejo po to, kai ketvirtadienį JAV paskelbė įvedusios daugiau kaip 300 naujų sankcijų Rusijai, įskaitant sankcijas Maskvos biržai, Nacionaliniam kliringo centrui (NKC, kuris yra visų valiutos sandorių Maskvos biržoje kontrahentas) ir Nacionaliniam atsiskaitymų depozitoriumui (NSD).

Be to, Vašingtonas nuo rugsėjo 12 d. uždraudė Rusijos įmonėms teikti tam tikras programinės įrangos ir IT paslaugas. JAV taip pat nustatė apribojimus tokiems suskystintų gamtinių dujų bendrovėms kaip „Arctic LNG-1“, „Arctic LNG-3“, „Murmansk LNG“, „Gazprom Invest“, „Rusgazdobycha“, „Murmansk-Transgaz“ ir „Ob Gas Chemical Complex“.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova savo ruožtu pareiškė, kad Maskva „nepaliks tokių agresyvių veiksmų be atsako“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius