Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D.Medvedevas užsiminė apie Rusijos pralaimėjimą ir branduolinį karą – sureagavo Kremlius

Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Rusijos saugumo tarybos vadovo pavaduotojo Dmitrijaus Medvedevo pareiškimas, jog branduolinės valstybės pralaimėjimas įprastiniame kare gali išprovokuoti branduolinio karo pradžią, „neprieštarauja branduolinei doktrinai“. Kremliaus atstovas taip pat vėl pažėrė Vakarams priekaištų dėl pagalbos Ukrainai.
Vladimiras Putinas ir Dmitrijus Medvedevas
Vladimiras Putinas ir Dmitrijus Medvedevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Buvęs Rusijos prezidentas ir šalies Saugumo tarybos vadovo pavaduotojas D.Medvedevas savo „Telegram“ kanale įspėjo apie branduolinio karo pavojų, jei branduolinė galybė pralaimės „konvenciniame“ konflikte.

Paprašytas pakomentuoti šiuos žodžius, Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai D.Peskovas pareiškė, kad tokia įvykių eiga „neprieštarautų branduolinei doktrinai“.

D.Medvedevas pareiškė nuomonę, kad Vakarų Ukrainą norima „prijungti prie buvusių šeimininkų“, o Lvivą vėl vadinti Lembergu.

„Perskaitykite branduolinę doktriną. Čia nėra jokio prieštaravimo“, – sakė jis.

D.Medvedevas socialiniame tinkle taip pat priminė, kad Vakarų šalys sausio 20 d. susirinks NATO bazėje netoli Ramšteino miesto Vokietijoje aptarti paramos Ukrainai.

Jis paragino nustatyti specialias tarptautines normas dėl dabartinės padėties pasaulyje, įskaitant konfliktą Ukrainoje, ir būsimų tarptautinių santykių.

D.Medvedevas pareiškė nuomonę, kad Vakarų Ukrainą norima „prijungti prie buvusių šeimininkų“, o Lvivą vėl vadinti Lembergu.

Savo ruožtu Kremlius toliau svaidėsi įspėjimais Vakarams dėl paramos Ukrainai.

Maskva įspėjo dėl eskalacijos Ukrainoje, jei Vakarai skirs šiai provakarietiškai šaliai daugiau ginklų, galinčių smogti Rusijai.

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Dmitrijus Peskovas
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Dmitrijus Peskovas

„Potencialiai tai itin pavojinga, tai reikš konflikto pakėlimą į visiškai naują lygį, o tai, žinoma, nereikštų gera kalbant apie pasaulinį ir visos Europos saugumą“, – reporteriams sakė Kremliaus atstovas D.Peskovas.

Šie jo komentarai nuskambėjo tuo metu, kai Lenkija ir kitos Europos šalys, o taip pat JAV spaudžia Vokietiją tiekti Ukrainai modernius tankus „Leopard“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas