Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

D.Medvedevas vėl nesivaldo: paskelbė šokiruojančius vaizdus

Skandalingais pareiškimais pagarsėjęs Ukrainos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas Rusijos dienos proga paskelbė vaizdo įrašą su žemėlapiu, kuriame visa Ukrainos teritorija pažymėta kaip Rusijos teritorija.
Dmitrijus Medvedevas paskelbė žemėlapį, kuriame visa Ukraina pavaizduota kaip Rusijos dalis
Dmitrijus Medvedevas paskelbė žemėlapį, kuriame visa Ukraina pavaizduota kaip Rusijos dalis / Google Maps/Scanpix/Koliažas

D.Medvedevo parodytame žemėlapyje Rusija ribojasi su Lenkija, Rumunija ir Moldova. Jos vakarinės sienos visiškai sutampa su Ukrainos sienomis.

Rusija anksčiau oficialiai paskelbė aneksavusi penkis Ukrainos regionus – Donecko, Luhansko, Zaporižios ir Chersono sritis bei Krymą. Tuo pat metu Maskva visiškai kontroliuoja tik Krymą, pastebi nepriklausomas portalas „Agentstvo“.

Stopkadras/Dmitrijus Medvedevas paskelbė žemėlapį, kuriame visa Ukraina pavaizduota kaip Rusijos dalis
Stopkadras/Dmitrijus Medvedevas paskelbė žemėlapį, kuriame visa Ukraina pavaizduota kaip Rusijos dalis

Kituose birželio 12 d. „sveikinimuose“, kuriuos skelbia valstybinės institucijos ir pareigūnai, Rusijos žemėlapio nėra. Rusijos užsienio reikalų ministerijos žinutė su sveikinimu yra viena iš tų, kuriuose žemėlapis vis dėlto yra, jame prie Rusijos „prijungti“ tie regionai, apie kurių aneksiją buvo oficialiai paskelbta.

Garsėja drastiškais pareiškimais

Pernai Rusijos dienos proga D.Medvedevas paskelbė Nepriklausomybės aikštės Kyjive nuotrauką su prierašu „Netrukus – Rusijos aikštė“. O 2022 m. vasarą savo „Telegram“ kanale jis paskelbė žemėlapį, kuriame Ukrainos teritorijos padalytos tarp Rusijos, Lenkijos, Rumunijos ir Vengrijos. 2024 m. kovą jis vėl parodė šį žemėlapį.

Buvęs Kremliaus vadovas ir ištikimas Vladimiro Putino bendražygis Dmitrijus Medvedevas beveik kiekvieną savaitę skelbia naujus grasinimus Vakarams ir Ukrainai.

Neseniai jis paskelbė, kad Rusija gali panaudoti taktinius branduolinius ginklus prieš Ukrainą ir Vakarų šalis, jei Ukraina panaudos iš Vakarų gautus ginklus smūgiams Rusijos teritorijoje.

„Tokia NATO šalių „individuali pagalba“, nukreipta prieš Rusiją, [...] yra rimtas konflikto eskalavimas“, – rašė D.Medvedevas savo „Telegram“ kanale.

Tačiau jis tąkart pamiršo pridurti, kad šį jo „konfliktą“, kaip jis pavadino Rusijos karą prieš Ukrainą, pradėjo pati Rusija.

Pareiškime apie apokalipsę D.Medvedevas Ukrainą vadino „buvusia šalimi“.

„Buvusioji Ukraina ir jos NATO sąjungininkės sulauks tokio triuškinančio atsako, kad aljansas neturės kito pasirinkimo, kaip tik pats įsitraukti į konfliktą“, – rašė D.Medvedevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius