Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07 16 /17:48

D. Šmyhalis: Kyjivas ir Praha sutarė dėl bendros šautuvų ir šaudmenų gamybos Ukrainoje

Kyjivas ir Praha sutarė pradėti bendrą automatinių šautuvų ir šaudmenų komponentų gamybą Ukrainoje, antradienį viešėdamas Čekijoje pranešė ukrainiečių ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis.
Denysas Šmyhalis
Denysas Šmyhalis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.
Temos: 2 Ukraina Čekija

Nuo Rusijos pajėgų įsiveržimo 2022-ųjų vasarį Ukraina stengiasi stiprinti savo pačios ginklų pramonę, kad sumažintų priklausomybę nuo Vakarų sąjungininkų tiekiamos karinės pagalbos.

„Šiandien, be kita ko, pasirašėme du svarbius susitarimus gynybos pramonės srityje. Ukrainoje bus pastatyta nauja šaudmenų gamykla. Antrasis susitarimas – dėl „Colt CZ Group“ šautuvų gamybos Ukrainoje“, – spaudos konferencijoje sakė jis.

„Ukraina turi ketinimų ir galimybių tapti laisvojo pasaulio ginklų sandėliu, todėl esame dėkingi Čekijai už paramą mūsų siekiui“, – pridūrė D. Šmyhalis per bendrą spaudos konferenciją su Čekijos ministru pirmininku Petru Fiala.

„Mums svarbu ir toliau remti Ukrainą, kuri kovoja už savo suverenitetą, nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą“, – savo ruožtu sakė P. Fiala.

„Tačiau mes puikiai suprantame, kad ji taip pat kovoja už Europos saugumą ir demokratinį pasaulio vaizdą“, – pridūrė jis.

P. Fiala taip pat sakė, kad Čekija ketvirtadienį pasirašys dvišalį saugumo susitarimą su Ukraina.

Čekija – tvirta Ukrainos sąjungininkė Europos Sąjungoje ir NATO – inicijavo tarptautinę lėšų rinkimo akciją šaudmenims Ukrainos kariuomenei pirkti.

Anksčiau šį mėnesį Praha pranešė, kad nuo 2022 metų vasario, kai Rusija pradėjo plataus masto karą Ukrainoje, išsiuntė Kyjivui karinės įrangos už 288 mln. dolerių (267 mln. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito