Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D.Trumpas ateinančią savaitę atnaujins keliones po šalį

JAV prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį pareiškė, kad nuo ateinančios savaitės atnaujins keliones po šalį lėktuvu ir nekantriai laukia, kai vėl galės dalyvauti „pašėlusiuose“ rinkimų kampanijos mitinguose.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Trumpas žurnalistams Baltuosiuose rūmuose sakė, kad ateinančią savaitę vyks į Arizoną ir labai džiaugiasi būsima kelione.

Tai bus pirmoji prezidento kelionė šalies viduje nuo tada, kai dėl koronaviruso pandemijos Jungtinėse Valstijose buvo įvestas karantinas.

Įnirtingai kovai lapkritį vyksiančiuose prezidento rinkimuose besirengiantis D.Trumpas pridūrė, kad „labai greitai“ apsilankys ir Ohajuje – vienoje iš svarbių vadinamųjų svyruojančių valstijų.

Kelionė į Arizoną bus skirta ekonomikos gaivinimo pastangoms aptarti, o ne rinkimų agitacijai, „nes dar ne laikas“ organizuoti didelius mitingus stadionuose, sakė prezidentas, viešosios nuomonės apklausos rodant, kad jo populiarumas labai sumenko.

Tačiau respublikonas D.Trumpas, kurio rudenį laukia nelengva rinkimų kova su demokratų kandidatu Joe Bidenu, pabrėžė, jog nekantriai laukia, kai vėl galės rengti rinkimų kampanijos mitingus.

„Tikėkimės, netolimoje ateityje turėsime didžiulių mitingų, ir žmonės sėdės vienas greta kito“, – sakė jis.

„Man sunku įsivaizduoti mitingą, kuriame būtų užimta tik kas ketvirta sėdimoji vieta. Atrodytų nekaip“, – kalbėjo D.Trumpas.

„Tikiuosi, galėsime vėl organizuoti įprastus 25 tūkst. žmonių mitingus, kuriuose visi šėls, nes myli mūsų šalį“, – pridūrė prezidentas.

Susitikime su pramonės įmonių vadovais D.Trumpas optimistiškai kalbėjo, kad JAV ekonomika greitai atsities po nuosmukio dėl karantino, kuris buvo būtinas siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą.

Nors kai kurie ekspertai įspėja, kad reikalavimai laikytis socialinio atstumo turės likti, kol bus sukurta vakcina, D.Trumpas pareiškė prognozuojantis, kad grėsmė išnyks savaime, ir sakė, jog Jungtinės Valstijos turi priemonių užgesinti bet kokias „žarijas“.

„Ieškome vakcinų, ieškome gydymo, – kalbėjo jis. – Nepasikliauju tuo vakcinomis. Aš tikiuosi, kad tai nutiks.“

„Noriu, kad ekonomika grįžtų į įprastas vėžes – su vakcina ar be jos, tačiau, suprantama, turėsime palaukti, kol tai baigsis. Tai baigsis“, – sakė D.Trumpas.

Paklaustas, kaip virusas galėtų būti išnaikintas be vakcinos, D.Trumpas atsakė: „Jis išnyks. Jis pasitrauks, dings, bus išnaikintas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas