Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D. Trumpas atmeta K. Harris kvietimą surengti dar vienus rinkimų kampanijos debatus

Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) šeštadienį atmetė antrų debatų su Kamala Harris (Kamala Haris) prieš rinkimus galimybę, teigdamas, kad tai daryti per vėlu, nes kai kuriose valstijose jau prasidėjo išankstinis balsavimas.
Alex Brandon / AP
Alex Brandon / AP

Anksčiau šeštadienį K. Harris pasiūlė D. Trumpui surengti dar vienus debatus prieš lapkričio 5-ąją vyksiančius rinkimus. Jos kampanija pranešė, kad K. Harris priėmė televizijos CNN kvietimą dalyvauti debatuose spalio 23 dieną. 

Respublikonas D. Trumpas iki šiol dalyvavo dviejuose debatuose: vienuose su JAV prezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu), o kituose – su K. Harris.

Po J. Bideno pasitraukimo iš prezidento rinkimų kampanijos, į jo vietą stojo viceprezidentė K. Harris.

Dauguma ekspertų pirmųjų D. Trumpo ir K. Haris debatų, vykusių rugsėjo 10 dieną, laimėtoja laiko viceprezidentę. 

„Amerikos žmonės nusipelnė dar vienos galimybės pamatyti viceprezidentės Kamalos Harris ir Donaldo Trumpo debatus prieš atiduodami savo balsus“, – pareiškime sakė K. Harris kampanijai vadovaujanti Jen O'Malley Dillon (Džen O'Mali Dilon).

„Tikiuosi, kad (D. Trumpas) prisidės prie manęs“, – socialiniame tinkle „X“ parašė K. Harris.

D. Trumpas per kampanijos mitingą rinkimams svarbioje Šiaurės Karolinos valstijoje sakė, kad norėtų dalyvauti debatuose, nes jie turi „gerą pramoginę vertę“, bet kai kuriose valstijose prasidėjo išankstinis balsavimas, todėl rengti debatus „jau tiesiog per vėlu“. 

Didelei ir entuziastingai šalininkų miniai jis pridūrė, kad nors CNN buvo „labai sąžininga“ per birželį vykusius jo debatus su J. Bidenu, ji „daugiau nebebus sąžininga“.

81 metų J. Bidenas per debatus su D. Trumpu pasirodė labai prastai ir vėliau pasitraukė iš rinkimų kovos. Dėl to 78 metų D. Trumpas tapo seniausiu per JAV istoriją kandidatu į prezidentus ir dabar varžosi su daug jaunesne – 59 metų – K. Harris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas