Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas gyrėsi turįs žvalgybos informacijos apie E.Macrono seksualinį gyvenimą

Buvęs Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidentas Donaldas Trumpas kai kuriems savo artimiems bendradarbiams gyrėsi, kad turi informacijos apie „neleistiną“ Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono seksualinį gyvenimą. Jis nurodė, esą apie tai sužinojo iš žvalgybos. Apie tai, remdamasis šaltiniais, rašo leidinys „Rolling Stone“.
Donaldas Trumpas ir Emmanuelis Macronas
Donaldas Trumpas ir Emmanuelis Macronas / „Scanpix“/AP nuotr.

Šis klausimas atsidūrė dėmesio centre po to, kai D.Trumpo namuose Floridoje JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) pareigūnai neseniai atliko kratas.

FTB teigia atliekantis ikiteisminį tyrimą dėl netinkamo įslaptintos informacijos išgabenimo ir saugojimo bei neteisėto vyriausybinių dokumentų slėpimo.

Žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad vienas iš paimtų dokumentų buvo pavadintas „informacija apie Prancūzijos prezidentą“ (angl. „info re: President of France“). Tiesa, nėra žinoma, ar šiame dokumente buvo rašoma apie asmeninį E.Macrono gyvenimą. Leidinys „Rolling Stone“ taip pat nepatvirtino, ar konfiskuota informacija apie Prancūzijos lyderį buvo įslaptinta. Tačiau žurnalas teigė, kad „vien [dokumento] egzistavimo atskleidimas sukėlė transatlantinį sąmyšį“.

Tiek Prancūzijos, tiek JAV pareigūnai stengiasi išsiaiškinti, ką tiksliai D.Trumpas turėjo galvoje kalbėdamas apie E.Macroną ir Prancūzijos vyriausybę, ar jo turima informacija slapta, susijusi su nacionalinio saugumo pažeidimais, o gal tėra lengvabūdiškai pavogtas „suvenyras“, leidiniui sakė šaltiniai.

Oficialiai Prancūzijos vyriausybė šio incidento nekomentuoja.

„Mes nekomentuosime teismo proceso užsienio šalyje, šiuo atveju Jungtinėse Valstijose“, – sakė Eliziejaus rūmų pareigūnas.

Į „Rolling Stone“ klausimus neatsakė ir D.Trumpo atstovas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas ir Emmanuelis Macronas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas ir Emmanuelis Macronas

D.Trumpo ir E.Macrono santykiai pasižymėjo nepastovumu, buvęs JAV prezidentas jį yra pavadinęs „savu žmogumi“, tačiau po kurio laiko jiedu susipyko, rašo minėtas leidinys.

2019-aisiais įtampa tarp šių dviejų politikų tapo akivaizdi. Po ginčų dėl Irano, Sirijos ir NATO D.Trumpas E.Macroną pavadino „užpakalio skausmu“, o taip pat, kaip sakė buvusi Baltųjų rūmų atstovė spaudai Stephanie Grisham, Prancūzijos kolegą privačiai jis vadindavo „silpnapročiu“ ir kitais įžeidžiančiais žodžiais.

Apie tai, kad turi inkriminuojančios informacijos apie jį supančius žmones ir politikus, D.Trumpas yra sakęs ne kartą, net ir tada, kai jokios panašaus pobūdžio informacijos neturėdavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento