Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D.Trumpas ir A.Merkel ragina pasaulį užkirsti kelią humanitarinei krizei Idlibe

JAV ir Vokietija susirūpinusios dėl padėties Sirijos šiaurės vakarinėje Idlibo provincijoje ir ragina tarptautinę bendriją įsikišti, kad ten neišsivystytų humanitarinė krizė, pirmadienį pranešė Baltieji rūmai.
Sirijos karas
Sirijos karas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

„Abiejų šalių lyderiai paragino imtis tarptautinių veiksmų, kad būtų išvengta humanitarinės krizės Idlibo provicijoje“, – sakoma Baltųjų rūmų atstovės spaudai Sarah Sanders pranešime, paskelbtame po JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Vokietijos kanclerės Angelos Merkel pokalbio telefonu.

Vokietijos vyriausybės atstovas Steffenas Seibertas anksčiau nurodė, kad D.Trumpas ir A.Merkel, be kitų klausimų, pirmadienį aptarė padėtį Sirijoje ir paragino Rusiją „daryti stabdančią įtaką Sirijos režimui, kad būtų išvengta tolesnio eskalavimo“.

Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May ir Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas taip pat išreiškė susirūpinimą dėl didėjančios įtampos Sirijos šiaurės rytuose ir cheminio ginklo panaudojimo galimybės, nurodė Dauningo gatvė.

„Jie išreiškė susirūpinimą dėl Sirijos režimo karinių veiksmų eskalavimo šalies šiaurės rytuose, keliančio pavojų milijonams taikių gyventojų, taip pat dėl potencialios neteisėto cheminio ginklo panaudojimo galimybės“, – sakoma pranešime, paskelbtame po Britanijos ir Turkijos lyderių pokalbio telefonu.

Rusijos Gynybos ministerija pirmadienį pareiškė turinti žvalgybos duomenų, kad Jungtinės Valstijos planuoja panaudoti provokaciją, per kurią Sirijoje būtų panaudotas cheminis ginklas, kaip dingstį naujam kariniam smūgiui šioje šalyje.

JAV nacionalinio saugumo patarėjas Johnas Boltonas praeitą savaitę perspėjo Sirijos vyriausybę, planuojančią surengti puolimą prieš sukilėlius Idlibe, nemėginti naudoti cheminių ginklų ir pažadėjo griežtą atsaką tokios atakos atveju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas