Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D.Trumpas ir A.Merkel susitiks balandžio 27-ąją

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel susitiks balandžio 27-ąją Vašingtone, trečiadienį pranešė Baltieji rūmai.
Angela Merkel ir Donaldas Trumpas
Angela Merkel ir Donaldas Trumpas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Baltieji rūmai apie JAV ir Vokietijos lyderių susitikimą informavo anksčiau šį mėnesį, tačiau iki šiol nebuvo žinoma jųdviejų derybų data.

„Abu lyderiai dar kartą patvirtins Vokietijos ir Amerikos partnerystę – transatlantinių santykių ir NATO aljanso pagrindą, nes abi šalys dirba drauge, kad išspręstų daugybę geopolitinių ir ekonominių išbandymų“, – pranešime nurodė Baltieji rūmai.

A.Merkel atstovė Ulrike Demmer savo ruožtu sakė, kad per artėjantį susitikimą lyderiai aptars dvišalių santykių, diplomatijos ir saugumo klausimus.

Artimus ryšius su ankstesniu JAV prezidentu Baracku Obama palaikiusios A.Merkel dabartiniai santykiai su Vašingtonu atrodo suprastėję.

D.Trumpas ir A.Merkel nesutarė tokiais klausimais kaip NATO gynybos išlaidos, prekyba ir Irano branduolinis susitarimas.

Pastarąjį kartą Vokietijos kanclerė Baltuosiuose rūmuose lankėsi prieš metus; tąkart įvyko ir vaidinga bendra spaudos konferencija.

Trečiadienį naujienų svetainė „Spiegel Online“ pareiškė, jog „nėra jokios paslapties, kad Vokietijos ir Amerikos santykiai yra katastrofiškos būsenos“.

A.Merkel Vašingtone viešės praėjus vos kelioms dienoms po Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono viešnagės Baltuosiuose rūmuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas