Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 28 /10:33

D.Trumpas ir J.Bidenas susirėmė pirmuosiuose JAV prezidento rinkimų debatuose: kas laimėjo?

Lapkritį vyksiantiems JAV prezidento rinkimams besiruošiantys Joe Bidenas ir Donaldas Trumpas ketvirtadienį dalyvavo pirmuosiuose tarpusavio debatuose, kuriuose apsikeitė aštriomis replikomis, užsipuldami vienas kito politinę veiklą ir elgesį.

D. Trumpas rinkosi aršų puolimą, norėdamas savo įpėdinį Baltuosiuose rūmuose apkaltinti nesėkme ekonomikoje ir pasaulinėje arenoje. J.Bidenas bandė gintis, bet jo kalba buvo neryžtinga, jis kalbėjo greitai, trūkinėjančiu balsu ir kelis kartus neaiškiai ištarė žodžius, painiojosi.

Dabartinio ir buvusio prezidento, kurie vienas kitą kaltino esant blogiausiu istorijoje, akistata įvyko gerokai anksčiau nei įprasta rinkimų ciklo metu.

JAV šiuo metu giliai poliarizuotos ir vis dar prisimena 2020 metų rinkimų chaosą.

81 metų J.Bidenas ir 78 metų D.Trumpas, eidami prie savo pakylos televizijos CNN būstinėje Atlantoje, nepaspaudė vienas kitam rankų. Debatai vyko be tiesioginio auditorijos dalyvavimo ir su nutildytais mikrofonais kalbant kitam dalyviui.

J.Bidenas, kuris, kaip pranešama, buvo peršalęs, bandė smogti D.Trumpui aiškiai surepetuotomis replikomis, norėdamas milijonams televizijos žiūrovų priminti, kad D.Trumpas būtų pirmasis nuteistasis Baltuosiuose rūmuose.

„Pagalvok apie visas savo civilines sankcijas. Kiek milijardų dolerių esi skolingas civilinių baudų už tai, kad viešoje vietoje priekabiavai prie moters, ir už tai, kad naktį, kai tavo žmona buvo nėščia, turėjai lytinių santykių su pornožvaigžde?“ – kalbėjo dabartinis prezidentas.

„Tavo moralė panaši į benamės katės“, – pridūrė jis.

D. Trumpas, realybės šou veteranas, kalbėjo garsiai, skubėdamas pateikti ilgą sąrašą nusiskundimų dėl J.Bideno politinės veiklos.

„Gėda, kas nutiko mūsų šaliai per pastaruosius ketverius metus, – sakė D. Trumpas. – Draugauju su daugeliu žmonių. Jie negali patikėti tuo, kas nutiko Jungtinėms Amerikos Valstijoms. Mes nebesame gerbiami.“

Jis stengėsi pasinaudoti J.Bideno kalbos nerišlumu ir kartą teigė: „Aš tikrai nežinau, ką jis pasakė to sakinio pabaigoje. Nemanau, kad ir jis žino, ką pasakė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius