Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

D.Trumpas neieško žodžių kišenėje: „Ukraina šio karo nelaimės“

JAV prezidentas Joe Bidenas ir buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas birželio 27 d. Atlantoje (Džordžijos valstija) per pirmuosius 2024 m. JAV prezidento rinkimų debatus pasikeitė nuomonėmis apie Rusijos karą prieš Ukrainą. Kaip visada buvęs prezidentas neieškojo žodžių kišenėje ir patikino, kad užbaigs karą iki kitų metų pradžios.

D.Trumpas dėl karo Ukrainoje kaltę vertė J.Bidenui, tvirtindamas, kad invazijos niekada nebūtų buvę, „jei būtume turėję lyderį“.

„Tai karas, kuris niekada neturėjo prasidėti. Jei šiame kare turėtume lyderį [...]. Dabar jis yra Ukrainai skyręs 200 mlrd. dolerių ar daugiau, jis yra skyręs 200 mlrd. dolerių. Tai labai daug pinigų. Nemanau, kad kada nors buvo kas nors panašaus“, – teigė D.Trumpas.

D.Trumpas gyrėsi, kad galėtų lengvai pasiekti susitarimą tarp Kyjivo ir Maskvos, ir kritikavo prezidentą Volodymyrą Zelenskį, o J.Bidenas toliau palaikė nuolatinę karinę pagalbą Ukrainai ir stiprios NATO viziją.

VIDEO: Trumpai ir aiškiai: ryškiausios akimirkos J.Bideno ir D.Trumpo prezidentiniuose debatuose

„Būdamas išrinktuoju prezidentu aš sureguliuosiu tą karą tarp (Rusijos lyderio Vladimiro) Putino ir Zelenskio. Prieš pradėdamas eiti pareigas sausio 20 d. aš tą karą išspręsiu“, – teigė D.Trumpas per debatus, kuriuos transliavo CNN.

J.Bidenas atsakė pavadindamas V.Putiną „karo nusikaltėliu“.

„Jis nori visos Ukrainos. Štai ko jis nori“, – sakė J.Bidenas.

„Ir jūs manote, kad jis ties tuo sustos? Ar manote, kad jis sustos, kai užims Ukrainą? Kaip manote, kas nutiks Lenkijai, Baltarusijai? Kaip manote, kas nutiks toms NATO šalims?“, – klausė jis.

J.Bidenas taip pat atkreipė dėmesį, kad NATO sąjungininkės skyrė tiek pat lėšų Ukrainai, kiek ir JAV.

15min koliažas/Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, Rusijos vadovas Vladimiras Putinas ir buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas
15min koliažas/Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, Rusijos vadovas Vladimiras Putinas ir buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas

D.Trumpas sakė, kad V.Putino nurodytos paliaubų sąlygos, pagal kurias Ukraina turi atiduoti Rusijos okupuotus regionus ir atsisakyti stojimo į NATO, yra „nepriimtinos“. Jis nepateikė jokių detalių apie savo siūlomą taikos susitarimą.

Per debatus D.Trumpas taip pat sakė, kad Ukraina gavo per daug karinės pagalbos iš JAV, o V.Zelenskį pavadino „pardavėju“. Jis teigė, kad jei 2022 m. JAV prezidentu būtų buvęs jis, Rusija pirmiausia nebūtų pradėjusi plataus masto invazijos.

D.Trumpas pareiškė, kad Ukraina nelaimės karo prieš Rusiją.

„Ukraina nesiruošia laimėti šio karo. Jiems trūksta žmonių, trūksta karių. Jie prarado tiek daug žmonių. Jie prarado šiuos didingus miestus su auksiniais tūkstantmečio senumo kupolais – ir visa tai dėl jo (J.Bideno, – red.) ir jo priimtų kvailų sprendimų. Rusija niekada nepultų, jei aš būčiau prezidentas“, – sakė D.Trumpas.

Per rinkimų kampaniją D.Trumpas ne kartą užsiminė, kad jei būtų išrinktas, karą užbaigtų per 24 valandas, tačiau neatskleidė konkrečių savo plano detalių.

Plačiau apie J.Bideno ir D.Trumpo debatus skaitykite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius