Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 12 02 /2017 12 03

D.Trumpas tikina, kad M.Flynno veiksmai po 2016 metų prezidento rinkimų buvo teisėti

JAV prezidentas Donaldas Trumpas po ilgos tylos šeštadienį vis dėlto pateikė ir savo poziciją dėl buvusio nacionalinio saugumo patarėjo Michaelo Flynno prisipažinimo.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

D.Trumpas tikino nesijaudinantis, ką M.Flynnas gali pasakyti specialiajam prokurorui Robertui Muelleriui, tiriančiam Rusijos pastangas paveikti praėjusių metų rinkimus.

Žurnalistų paklaustas, ar nesijaudina dėl to, ką M.Flynnas galėtų atskleisti prokurorui, D.Trumpas atsakė: „Ne, nesijaudinu. Nebuvo jokių susitarimų“.

Šį trumpą komentarą prezidentas žurnalistams davė prieš skrisdamas į renginį Niujorke. Vėliau savo „Twitter“ paskyroje jis pakomentavo plačiau.

„M.Flynną aš turėjau atleisti už tai, kad jis melavo viceprezidentui ir Federaliniam tyrimų biurui. Jis dėl šio melo buvo pripažintas kaltu. Labai gaila, nes jo (M.Flynno) veiksmai valdžios perėmimo metu (po 2016 metų prezidento rinkimų) buvo teisėti. Ten nebuvo ką slėpti!“, – savo „Twitter“ paskyroje rašė D.Trumpas.

Kaip rašo CNN, šis prezidento pareiškimas iškėlė klausimų, ar D.Trumpas galėjo jau ir vasario mėnesį, kuomet ir atleido M.Flynną, žinoti, jog jis melavo FTB.

D.Trumpas, regis, pirmą kartą pripažino žinojęs, kad M.Flynnas melavo FTB, o tai yra nusikaltimas.

Walteris Shaubas, buvęs Jungtinių Valstijų vyriausybės etikos direktorius savo „Twitter“ paskyroje rašė: „Ar jūs prisipažįstate žinojęs, kad M.Flynnas melavo FTB, kuomet prašėte Comey (šiuo metu jau atleisto FTB vadovo Jameso Comey) nuo jo atstoti?“

Baltieji Rūmai šių prezidento pareiškimų nekomentavo.

Atleidžiant M.Flynną, Baltieji Rūmai pripažino tik tiek, kad M.Flynnas melavo viceprezidentui Mike'ui Pence'ui apie pokalbio su rusų ambasadoriumi turinį – būtent tuometinio prezidento Baracko Obamos sankcijas Rusijai dėl kišimosi į prezidento rinkimus JAV.

Atleidus FTB direktorių James'ą Comey gegužę, nuo to laiko D.Trumpo ryšiai su M.Flynnu buvo kruopščiai nagrinėjami.

J.Comey birželį liudijo Senato komitetui, kad atleidęs M.Flynną, D.Trumpas prašė J.Comey nutraukti jo buvusio nacionalinio saugumo patarėjo veiklos tyrimą.

Penktadienį M.Flynnas prisipažino, kad melavo FTB apie savo pokalbius su tuomečiu Rusijos ambasadoriumi Sergejumi Kisliaku 2016 metų gruodį, po to, kai D.Trumpas jau buvo išrinktas JAV prezidentu, bet dar nebuvo juo paskirtas.

Per teismo posėdį federalinio teisėjo Rudolpho Contreraso paklaustas, ar nori pripažinti savo kaltę, į atsargą išėjęs trijų žvaigždučių generolas ir buvęs karinės žvalgybos vadas atsakė: „Taip, pone.“

M.Flynnas taip pat pareiškė, jog bendradarbiaus su pareigūnais, tiriančiais galimus Donaldo Trumpo prezidentinės kampanijos ryšius su Rusija.

Jis tapo aukščiausio rango pareigūnu, sulaukusiu oficialių kaltinimų atliekant tyrimą dėl galimo D.Trumpo kampanijos susimokymo su Maskva.

M.Flynnas – jau ketvirtas asmuo, apkaltintas specialiajam prokurorui Robertui Muelleriui vykdant tyrimą.

Vasarį M.Flynnas buvo priverstas atsistatydinti iš patarėjo posto, kai Baltųjų rūmų pareigūnai pareiškė, jog M.Flynnas juos suklaidino, kai buvo paklaustas, ar kalbėjosi su S.Kisliaku apie sankcijas.

R.Muellerio komanda lapkritį paskelbė kaltinimus trims kitiems buvusiems D.Trumpo rinkimų kampanijos pareigūnams: jos buvusiam pirmininkui Paului Manafortui ir jo verslo partneriui Rickui Gatesui, taip pat buvusiam užsienio politikos patarėjui George'ui Papadopoulos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas