Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D.Tuskas: lenkai neturėtų panikuoti, jei pamatys vokiečių karius

Per anksti? Akivaizdu, kad 85 metai yra pakankamai ilgas laiko tarpas, sako leidinys „Politico“. Ketvirtadienį Lenkijos lyderis savo žmonėms paskelbė žinią: neišsigąskite, jei į jūsų miestą įžengs vokiečių kariuomenė.
Potvyniai Lenkijoje
Potvyniai Lenkijoje / AFP/Scanpix/15min

Lenkijai kovojant su niokojančiais potvyniais, kurie nusiaubė visą Vidurio Europą, paskandino ištisas bendruomenes ir nusinešė mažiausiai 21 gyvybę, šalies ministras pirmininkas Donaldas Tuskas paskelbė, kad Vokietija pasiūlė atsiųsti savo karius ir suteikti paramą.

„Jei pamatysite vokiečių kareivius, nepanikuokite. Jie atvyko čia padėti“, – pasak lenkų žiniasklaidos, per susitikimą dėl krizės Vroclave, kuriame kilo potvyniai, kalbėjo D.Tuskas.

Jis pridūrė, kad amerikiečių kariai jau teikia paramą nuo potvynio nukentėjusioms bendruomenėms pietų Lenkijoje ir kad Turkija pateikė panašų pagalbos pasiūlymą.

1939 m. Adolfo Hitlerio nacistinė Vokietija kartu su Sovietų Sąjunga įsiveržė į Lenkiją, aneksavo ir pasidalijo šalį, taip sukeldama Antrąjį pasaulinį karą.

Ši istorija jau seniai tapo Vokietijos ir Lenkijos santykių esminiu tašku, nes Varšuva reikalauja iš Berlyno finansinių kompensacijų už karo metais padarytą žalą, nors kitais atžvilgiais kaimyninių šalių santykiai yra stabilūs.

D.Tuskas, Čekijos ministras pirmininkas Petras Fiala, Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico ir Austrijos kancleris Karlas Nehammeris ketvirtadienį Vroclave susitiks su Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen aptarti atsako į potvynius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas