Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti

Dalai Lama sako, kad po JAV atliktos kelio operacijos jaučiasi gerai

Tibeto dvasinis lyderis Dalai Lama šeštadienį vaizdo žinutėje savo pasekėjams savo 89-ojo gimtadienio proga pareiškė, kad gerai sveiksta po Niujorke atliktos kelio operacijos.
Andres Kudacki / AP
Andres Kudacki / AP
Temos: 2 Dalai Lama Sveikata

Charizmatiškasis budistas tremtinys, visame pasaulyje šlovinamas dėl savo nenuilstamos kampanijos už didesnę savo tėvynės – Tibeto – autonomiją, praėjusį mėnesį išvyko gydymui iš savo pastarųjų dešimtmečių namų Indijos Daramšalos mieste.

„Man jau beveik 90 metų, bet nesijaučiu nesveikas, išskyrus nedidelį diskomfortą kojose“, – sakė jis savo interneto svetainėje paskelbtame vaizdo pranešime.

„Dėl senėjimo proceso tai neišvengiama, ar ne? Iš esmės man sekasi gerai, todėl prašau, atsipalaiduokite ir būkite ramūs.“

Dalai Lamai buvo vos 23 metai, kai jis pabėgo iš Tibeto sostinės Lasos, bijodamas dėl savo gyvybės po to, kai Kinijos pajėgos numalšino 1959 metų sukilimą.

2011 metais jis pasitraukė iš savo tautos politinio vadovo posto ir pasaulietinės valdžios estafetę perdavė vyriausybei, kurią demokratiškai išrinko apie 130 tūkst. tibetiečių visame pasaulyje.

Tačiau jo bičiuliai tremtiniai vis nerimauja dėl jo garbaus amžiaus ir baiminasi, kad Pekinas, siekdamas sustiprinti Tibeto kontrolę, paskirs kitą jo įpėdinį.

Kinija nepripažįsta Tibeto vyriausybės tremtyje ir kaltina Dalai Lamą siekiu atskirti Tibetą nuo Kinijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams