Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dalai Lamai atlikta operacija

Dalai Lama po gydymo grįžo į savo rezidenciją Dharamsaloje, Indijoje, kur nuo rugsėjo pradžios rengs budistinius mokymus, naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė Maskvoje įsikūrusio budistų fondo „Išsaugokime Tibetą“ direktorė Julija Žironkina.
Dalai Lama
Dalai Lama / Vida Press nuotr.

Birželio pabaigoje 89 metų Dalai Lamai Niujorko specialiosios chirurgijos ligoninėje buvo atlikta dešinės kojos kelio sąnario keitimo operacija, o po operacijos jis du mėnesius reabilituojasi.

„Dalai Lama po gydymo šiandien grįžo į Dharamsalą, kur yra jo rezidencija. Nuo rugsėjo 1 d. ten vyks labai intensyvi programa, kurioje jis dalyvaus. Jo Šventenybė skaitys mokymus įvairioms budistų grupėms“, – sakė J.Žironkina.

Oro uoste pasveikinti Dalai Lamos susirinko įvairių religinių tradicijų – induizmo, krikščionybės, islamo ir budizmo – atstovai. Dalai Lama atsakė jiems šiltu pasveikinimu.

Nuo rugsėjo pradžios įvairios budistų grupės aukos Dalai Lamai maldas už ilgaamžiškumą. „Tai budizmo tradicija, kuria remiamas mokytojo gyvenimo pratęsimas. Tikima, kad jei mokiniai nuoširdžiai meldžiasi už mokytojo ilgaamžiškumą, prašydami jį ilgai būti su jais, yra tikimybė, kad mokytojas atsakys sutikimu ir jo gyvenimas pailgės“, – sakė J.Žironkina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas