Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 05 /15:17

Sirijoje per naktines atakas žuvo 14 iraniečių kovotojų

Rytų Sirijoje per naktį įvykdytas atakas prieš Irano remiamų pajėgų ir jų sąjungininkų pozicijas žuvo 14 kovotojų, antradienį informavo viena padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija.
Sirijos karas
Sirijos karas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.
Temos: 2 Izraelis Sirija

Buvo neaišku, kas atsakingas už smūgius dykumoje netoli Majadino miestelio, suduotus praėjus kelioms minutėms po to, kai Sirijos oro erdvės gynybos sistemos atrėmė Izraelio raketų ataką šalies šiaurinėje dalyje, pranešė Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS) kovojančios JAV vadovaujamos koalicijos atstovas pareiškė, kad šis aljansas nesurengė tų atakų.

SOHR vadovo Rami Abdul Rahmano teigimu, „tikėtina“, jog operaciją, per kurią žuvo keli irakiečių ir iraniečių kovotojai, įvykdė Izraelis.

Sirų valstybinė žiniasklaida apie minimas atakas nieko nepranešė.

Irano remiamos sukarintos organizacijos ir jų sąjungininkai dislokavusios gausias pajėgas Sirijos rytuose, piečiau Eufrato slėnio. Šis regionas yra netoli Irako sienos.

Nuo karo Sirijoje pradžios 2011 metais Izraelis surengė šimtus smūgių šioje šalyje. Jų taikiniais tapdavo vyriausybės pajėgos, taip pat Damaską remiančios iraniečių pajėgos ir proiranietiški Libano šiitų judėjimo „Hizbollah“ kovotojai.

Izraelis retai patvirtina pranešimus apie jo operacijas Sirijoje, bet sako, kad Irano dalyvavimas Sirijoje, palaikant prezidento Basharo al Assado režimą, kelia grėsmę žydų valstybei, todėl smūgiai bus tęsiami.

Pirmadienį, kiek anksčiau nei vidurnaktį, valstybinė žiniasklaida pranešė, kad sirų oro erdvės gynybos sistemos perėmė Izraelio raketas, paleistas į į vieną Alepo provincijoje įsikūrusį tyrimų centrą.

Valstybinės naujienų agentūros SANA žiniomis, numuštos raketos buvo nutaikytos į kelis „karinius sandėlius“ į pietryčius nuo Alepo miesto esančioje Safyroje.

Penktadienį izraeliečių pajėgos smogė „Hizbollah“ raketų sandėliui vidurio Sirijoje, o keliomis valandomis anksčiau Izraelio sraigtasparniai paleido raketų į taikinius Sirijos pietuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento