Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Damaskas: Sirijos parlamento rinkimai vyks balandžio 13-ąją

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas antradienį pranešė, kad karo niokojamos šalies parlamentas bus renkamas balandžio 13 dieną.
Basharas al Assadas
Basharas al Assadas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Rinkimai, vyksiantys vyriausybės kontroliuojamose šalies teritorijose, bus jau trečias toks balsavimas nuo pilietinio karo pradžios prieš devynerius metus.

B.al Assado pajėgos šiuo metu kontroliuoja daugiau kaip 70 proc. Sirijos teritorijos, režimo pajėgoms, nuo 2015 metų remiamų Rusijos kariuomenės, iškovojus reikšmingų pergalių prieš sukilėlius ir džihadistus.

Per vėliausius rinkimus 2016 metais valdančioji partija „Baath“ ir jos sąjungininkės užsitikrino daugumą 250 vietų parlamente.

Tačiau balsavimo rezultatus Jungtinės Tautos atsisakė pripažinti.

„Baath“ geležiniu kumščiu valdo Siriją jau pusę šimtmečio.

Tačiau 2012 metais Damaskas pirmąsyk leido parlamento rinkimuose balotiruotis ne šios partijos kandidatams.

Šiuo metu Damaskas dar nekontroliuoja šiaurės vakarinės Idlibo provincijos, kur vyksta įnirtingi vyriausybės pajėgų susirėmimai su džihadistais ir Turkijos remiamais sukilėliais.

Turkų pajėgos į šias kautynes tiesiogiai įsitraukė praeitą savaitę ir numušė keletą režimo pajėgų lėktuvų. Per bombardavimus abiejose pusėse žuvo dešimtys karių.

Turkija taip pat kontroliuoja dideles Sirijos pasienio teritorijas šios šalies šiaurės rytinėje dalyje, o JAV remiami kurdų vadovaujami kovotojai įsitvirtinę naftos turtingame rytiniame regione.

Per Sirijos konfliktą nuo jo pradžios 2011 metų kovą žuvo jau daugiau kaip 380 tūkst. žmonių. Dar milijonai buvo priversti palikti savo namus, daug jų pasitraukė iš šalies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento