Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dar vienas Rusijos karinės technikos monstras: „Netrukus bus naudojamas visur“

Rusai sukūrė dar vieną frankenšteinišką ginklą, skirtą naudoti kovoms Ukrainoje. Karinis apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko atkreipė dėmesį, kad jie sukryžmino 82 mm automatinio minosvaidžio 2B9 „Vasilok“ vežimą su 73 mm patranka 2A28 „Grom“ iš pėstininkų kovos mašinos BMP-1 ir paaiškino to priežastis.

Pasak analitiko, naujo „homunkulo“ atsiradimas Rusijos kariuomenėje yra tiesioginis milžiniškų šarvuočių nuostolių, patirtų nuo plataus masto invazijos pradžios, rezultatas.

Skaičiavimai rodo, kad Rusijos pajėgos neteko apie 1 500 kovos mašinų BMP-1. Tačiau sandėliuose vis dar laiko daugiau kaip tūkstantį jų vienetų, nors ekspertai mano, jog jie visi beveik nebetinkami naudoti ir nerementuojami.

VIDEO: Rusijos pajėgos išbando naują karinės technikos monstrą

O.Kovalenko pažymėjo, kad šimtai šarrvuočių, esančių saugojimo bazėse, ir šimtai sunaikintų per mūšį, dažnai turi nepažeistų dalių, kurias galima panaudoti. Iš šios karo mašinos rusai išmontavo vamzdžius ir pabandė sukurti „seniai pamirštą lengvojo pėstininkų pagalbinio ginklo klasę“.

„Apie šaudymo kokybę ir taiklumą galite spręsti iš pridedamo vaizdo įrašo, net nebūdami ekspertais. Kokybė yra „važiuok ir šaudyk“ lygio... ar veikiau „vilk ir šaudyk“, bet kaip ugnies elementas, lydintis „savižudžių“ puolamąją veiklą, manau, netrukus bus naudojamas visur“, – pažymėjo apžvalgininkas.

Anksčiau pranešta, kad mūšio lauke Ukrainoje pasirodė ir kitas Rusijos monstras – „tankas-vėžlys“, apdengtas skarda ir net medžiu, kad galėtų apsisaugoti nuo ukrainiečių bepiločių orlaivių atakų.

Nors ši technika parodė ribotą veiksmingumą, tačiau ekspertai ją laiko veikiau nesėkmingu nei sėkmingu eksperimentu. Rusai taip pat eksperimentuoja su kariuomenės šarvuočiu MT-LB, ant kurio privirino didžiulius laivų pabūklus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi