Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dauguma vokiečių įsitikinę: A.Merkel pirma laiko pasitrauks iš kanclerės pareigų

Dauguma vokiečių įsitikinę, kad Angela Merkel pasitrauks iš kanclerės pareigų dar iki jos kadencijos pabaigos 2021-aisiais, pranešė transliuotojas „Deutsche Welle“, remdamasis naujausia nuomonių apklausa.
Angela Merkel
Angela Merkel / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Interneto apklausos, atliktos sociologijos instituto „Civey“ naujienų portalo t-online.de užsakymu, rezultatai buvo paskelbti ketvirtadienį – praėjus dviem dienoms po to, kai A.Merkel artimas sąjungininkas Volkeris Kauderis neteko konservatyviosios CDU/CSU frakcijos parlamente pirmininko posto.

Į klausimą, ar A.Merkel eis savo pareigas iki kadencijos pabaigos apie 55 proc. respondentų atsakė „tikrai ne“ arba „tikriausiai ne“.

Tuo metu 37,8 proc. apklaustųjų atsakė „tikrai taip“ arba „tikriausiai taip“, o dar 7,2 proc. nurodė negalintys atsakyti.

Dauguma teigiamai atsakiusių respondentų yra CDU/CSU šalininkai (62 proc.), o ankstyvą pasitraukimą kanclerei aktyviausiai pranašavo kraštutinės dešiniosios partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) (83,6 proc.) ir libertarinės Laisvosios demokratų partijos (FDP) (63,3 proc.) rėmėjai.

Apklausa buvo atlikta rugsėjo 25–26 dienomis, joje dalyvavo 5 099 žmonių.

Pažymėtina, kad „Civey“ ne kartą sulaukdavo kritikos dėl apklausų metodikos, nes užuot atsitiktinai rinkdamasis respondentus institutas leidžia balsuoti visiems norintiesiems.

Antradienį paaiškėjo, kad CDU/CSU frakcijos Bundestage lyderiu vietoj 13 metų šias pareigas ėjusio V.Kauderio buvo išrinktas mažai žinomas politikas Ralphas Brinkhausas.

Vyks į Izraelį

Tuo tarpu pranešama, kad A.Merkel ateinančią savaitę vyks į Izraelį dalyvauti abiejų šalių vyriausybių konsultacijose. Tai pranešė vokiečių vyriausybės atstovė Martina Fietz.

Pasak jos, spalio 3-ąją ir 5-ąją Jeruzalėje vyks septintasis Vokietijos ir Izraelio vyriausybių pasitarimas.

„Todėl kanclerę lydės įvairių ministerijų atstovai“, – nurodė M.Fietz.

Tarp kitų konsultacijose dalyvaus ekonomikos ministras Peteris Altmaieris.

A.Merkel planuoja susitikti derybų su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu, taip pat įvyks jųdviejų spaudos konferencija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas