Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Dėl kaltinimų ekstremizmu Rusija įkalino A.Navalno sąjungininką

Įkalinto Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno bendražygis buvo devyneriems metams įkalintas dėl kaltinimų ekstremizmu, pirmadienį pranešė šio Kremliaus kritiko organizacija.
Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas
Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas / „AP“/„Scanpix“

2021 metais, tęsdama susidorojimą su kitaminčiais, kuris suintensyvėjo po to, kai 2022-ųjų vasarį Rusija pradėjo invaziją Ukrainoje, Maskva A.Navalno organizacijas uždraudė.

Didėjantis spaudimas prezidento Vladimiro Putino ir Rusijos karo kritikams privertė daugelį A.Navalno sąjungininkų išvykti į tremtį. Kiti buvo įkalinti.

Vadimas Ostaninas buvo A.Navalno biuro Barnaule vadovas ir buvo sulaikytas 2021-ųjų gruodį. Šiame Sibire esančiame mieste jis buvo nuteistas už dalyvavimą ekstremistinės organizacijos veikloje.

A.Navalno komanda teigė, kad V.Ostaninas atliko teisėtą politinį darbą, bei pridūrė, kad tyrėjai spaudė jį prisipažinti kaltu, bet jis atsisakė.

V.Ostaninas yra pasakojęs apie antisanitarines kalinimo sąlygas Barnaule, sakydamas, kad jo kameroje buvo žiurkių ir vabzdžių. Pasak A.Navalno komandos, kalinamas vyras neteko 15 kilogramų, kentė kaklo ir nugaros skausmus, jam neleista vartoti vaistų.

Kita A.Navalno sąjungininkė Lilija Čanyševa, buvusi jo štabo Ufoje, centrinėje Rusijos dalyje, koordinatorė, anksčiau šį mėnesį dėl panašių kaltinimų buvo nuteista septyneriems su puse metų kalėjimo.

Pats A.Navalnas atlieka devynerių metų laisvės atėmimo bausmę už turto pasisavinimą ir kitus kaltinimus, kurie, pasak šalininkų, yra bausmė už iššūkį V.Putinui.

Dabar jis laukia nuosprendžio dėl naujų kaltinimų ekstremizmu, dėl kurių jo laisvės atėmimo bausmė gali būti pratęsta dar 20 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius