Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl padėties Lenkijoje – pasitarimas Briuselyje

Trečiadienį Briuselyje bus surengtos pirmosios Europos Komisijos atstovų politinės konsultacijos su naujaisiais Lenkijos lyderiais. Bus bandoma išsiaiškinti jų požiūrį į Europos Komisijos nuomone ganėtinai skubotus ir prieštaringai vertinamus įstatymus, kuriais valdančioji Lenkijos Seimo dauguma pakeitė Konstitucinio teismo ir nacionalinės žiniasklaidos darbo metodus.
Jaroslawas Kaczynskis
Jaroslawas Kaczynskis / „Scanpix“/AP nuotr.

Prieš išvykdama į Briuselį, naujoji Lenkijos ministrė pirmininkė Beata Szydlo surengė pasitarimą su visų politinių partijų atstovais ir pasakė, kad pasistengs išsklaidyti  Europos komisijos abejones dėl konstitucinio teismo ir žiniasklaidos įstatymų. 

Lenkijos opozicija tvirtina, kad valdančioji Jaroslawo Kaczynskio partija paprasčiausiai perėmė ir teismo, ir nacionalinio transliuotojo kontrolę. Naujoji Lenkijos valdžia dėl to paties kaltina iki šiol valdžiusius liberalus. 

Europos komisija, kuri  prižiūri, ar visų sąjungos šalių įstatymai atitinka teismų ir žiniasklaidos nepriklausomumo normas, turi teisę inicijuoti sankcijas, jei Lenkijos įstatymai tam  prieštarautų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas