Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 16 /12:51

„Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę dėl teroro atakos Nicoje

84 žmonių gyvybes nusinešusio teroro akto Nicoje, Prancūzijoje, įtariamųjų ratas išsiplėtė. Prancūzijos teisėsauga skelbia sulaikiusi dar penkis asmenis. Tuo metu atsakomybę dėl atakos prisiėmė „Islamo valstybė“.
Išpuolis Nicoje
Išpuolis Nicoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Penktadienį paskelbta, kad ataką Nicoje surengė 31 metų Prancūzijos ir Tuniso pilietis Mohamedas Lahouaiejas Bouhlelis. Šeštadienį ryte pareigūnai sulaikė dar keturis su juo siejamus asmenis.

„Islamo valstybei“ dirbanti naujienų agentūra „Amaq“ paskelbė, kad džihadistai prisiėmė atsakomybę už ataką.

VIDEO: Šventė Nicoje virto siaubo naktimi – sunkvežimis traiškė žmones

Prancūzijos teisingumo ministras Jeanas-Jacques'as Urvoasas penktadienį sakė žurnalistams Paryžiuje, kad Prancūzijos ir Tuniso pilietis M.Lahouaiejas Bouhlelis anksčiau buvo teistas dėl lengvo nusikaltimo – susipykęs su kitu vairuotoju, metė į jį medinį padėklą.

Pasak ministro, M.Lahouaiejas Bouhlelis buvo lygtinai nuteistas dėl to, kad anksčiau niekad nebuvo patekęs į teisėsaugos akiratį. Jis privalėjo kartą per savaitę lankytis Nicos policijos nuovadoje. Jis griežtai laikėsi šių įpareigojimų, pridūrė J.-J.Urvoasas.

Prokuratūra anksčiau penktadienį taip pat nurodė, kad M.Lahouaiejas Bouhlelis buvo visiškai nežinomas žvalgybos tarnyboms.

Prancūzijos premjeras Manuelis Vallsas teigė, kad Nicos išpuolio vykdytojas vienaip ar kitaip yra susijęs su islamistų organizacijomis. Premjeras taip pat teigė, kad siekiant išvengti šio išpuolio, pareigūnai nepadarė jokių klaidų.

Prancūzijos prokurorai pranešė, kad per išpuolį Nicoje buvo sužeisti 202 žmonės, iš kurių 25 yra prijungti prie gyvybę palaikančių aparatų ir 52 asmenų būklė yra kritinė.

Prokuroras Francois Molinsas penktadienį pranešė, kad žuvusiųjų skaičius išlieka nepakitęs – per išpuolį žuvo 84 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas