Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 10

Didžioji Britanija skelbia naujas sankcijas Iranui, Ukraina svarsto nutraukti diplomatinius ryšius

Didžioji Britanija, reaguodama į pasirodžiusią žinią apie perduotas balistines raketas Rusijai, kuriomis ji galėtų smogti Ukrainai, įvedė naujas sankcijas Iranui. Tuo tarpu Ukrainos užsienio reikalų ministerija praneša svarstanti visai nutraukti diplomatinius santykius su priešiška šalimi.
Irano vėliava
Irano vėliava / 123RF.com nuotr.

Koordinuodamas veiksmus su kitomis Vakarų šalimis, Londonas nusprendė nutraukti dvišalius oro susisiekimo susitarimus su Iranu, o tai apribos „Iran Air“ galimybę skraidyti į Didžiąją Britaniją.

Be to, kartu su JAV Didžioji Britanija įveda sankcijas keliems svarbiems asmenims ir organizacijoms dėl jų vaidmens palengvinant Irano karinę paramą Rusijai, įskaitant tuos, kurie dalyvauja balistinių raketų ir dronų tiekimo grandinėse.

Tarp jų yra Irano ginkluotųjų pajėgų Gynybos ir logistikos ministerijos tarptautinių ryšių generalinis direktorius Seyedas Hamzeh Galandaris, Islamo revoliucijos gvardijos korpuso (IRGC) oro ir kosmoso pajėgų kosmoso vadovybės vadovas Ali Jafarabadis, taip pat IRGC vado pavaduotojas Majidas Mousavis.

Didžioji Britanija taip pat yra įšaldžiusi kelių su Irano balistinių raketų programa susijusių bendrovių, įskaitant Anzalio laisvosios prekybos pramoninę zoną, turtą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas