Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 04

Dingusio Chersono mero mįslė – didvyris ar išdavikas?

Prie Dniepro upės esantis kalėjimas, kuriame rusai kalino ir kankino šimtus ukrainiečių, dabar stovi tuščias. Daugelis jo kalinių buvo išlaisvinti, kai daugiau nei prieš tris mėnesius Ukrainos pajėgos atsikovojo šį miestą. Tačiau vieno žinomo kalinio vis dar trūksta: buvusio miesto mero Ihorio Kolychajevo.
Apšaudytas Chersonas
Apšaudytas Chersonas / „Scanpix“ nuotr.

Meras, kuris atsisakė bėgti ir kurį laiką išbuvo savo poste po to, kai Rusijos pajėgos įsiveržė į Chersoną, birželį buvo suimtas ir uždarytas į vienutę. Pasak liudininkų, rudenį, Ukrainos pajėgoms įsiveržus į miestą, kalėjimo prižiūrėtojai I.Kolychajevą perkėlė gilyn į Rusijos kontroliuojamą teritoriją.

Nuo to laiko apie jį nieko negirdėti.

Jo dingimas tik paskatino klausimus apie I.Kolychajevą ir vaidmenį, kurį jis bandė atlikti. Nors jis atsisakė pripažinti rusų valdžią ar prisiekti jiems ištikimybę, jis liko prie savo darbo stalo ir stengėsi, kad mieste šviestų šviesos, o autobusai toliau kursuotų.

Šis sprendimas padėjo užtikrinti, kad miestas liko tinkamas gyventi, bet taip pat palengvino Rusijos pajėgų darbą – sukurti okupacinę vyriausybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas