Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 23 /14:53

Diplomatiniai šaltiniai: ES patvirtino sankcijas trims Rusijos bankams

Europos Sąjunga trečiadienį patvirtino sankcijas trims Rusijos bankams, kurie yra susiję su karinių sandorių ir Kremliaus remiamų separatistų rytų Ukrainoje finansavimu, tačiau didžiausi bankai „Sberbank“ ir VTB į juodąjį sąrašą kol kas neįtraukti. 15min diplomatinių šaltinių teigimu, valstybės narės trečiadienį sutarė, kad sankcijos būtų pritaikytos „VEB“, „Rossiya“ ir „Promvyzbank“ bankams.
Vakarų sankcijų sulaukęs Rusijos VEB bankas
Vakarų sankcijų sulaukęs Rusijos VEB bankas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Bankas Ukraina Rusija

Vakarai sankcijas Rusijai įveda, reaguodami į Kremliaus sprendimą separatistų valdomas teritorijas pripažinti nepriklausomomis respublikomis.

Apie trijų bankų sankcionavimą paskelbė ir Briuselio leidinys „Politico“.

Oficialiai tai turėtų būti patvirtinta kiek vėliau trečiadienį.

„Politico“ teigimu, juodajame sąraše esantiems subjektams draudžiama vykdyti komercinius sandorius su ES įmonėmis, ribojamas jų priėjimas prie Europos kapitalo rinkų ir paslaugų.

Kiek anksčiau sankcijas Rusijai paskelbė Jungtinės Valstijos ir Jungtinė Karalystė.

Šios priemonės pritaikytos po to, kai Rusijos parlamento aukštieji rūmai – Federacijos Taryba – vieningai pritarė V. Putino planams dislokuoti karius Donecko ir Luhansko separatistiniuose Ukrainos regionuose.

Jų nepriklausomybę Maskva pripažino pirmadienį.

Jungtinė Karalystė ir JAV pastarosiomis savaitėmis ne kartą skelbė, kad žvalgybinė informacija rodo, jog Rusija planuoja invaziją į Ukrainą.

JAV sankcijas VEB ir „Promsvyazbank“ paskelbė antradienį. „Rossiya“ bankas amerikiečių sankcijų sąraše yra jau ne vienus metus.

Per „Prosvyazbank“ Rusija vykdo valstybinių užsakymų gynybos srityje apmokėjimą. VEB yra penkta pagal dydį Rusijos finansų įmonė ir vadinama „Kremliaus taupomąja kasa“. „Rossiya“ bankas priklauso Jurijui Kovalčiukui, kuris tiriamojoje žurnalistikoje buvo apibūdinamas kaip vienas artimiausių V.Putino žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?