Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dnipre be žinios dingusio mažamečio senelis rusams: keiksiu jus iki paskutinės dienos

Ukraina antradienio popietę oficialiai paskelbė, kad tris dienas trukę paieškos ir gelbėjimo darbai po rusų raketos smūgio gyvenamajam namui Dnipro mieste yra baigti. Tačiau iki šiol dalis pastate buvusių žmonių laikomi dingusiais, o 15 asmenų kūnai neatpažinti. Išpuolio vietoje buvęs vyresnio amžiaus vyras su ašaromis pasakojo, kad nežinomas ir jo mažamečio anūko likimas.
Dnipro gyventojai pagerbia žuvusiuosius
Dnipro gyventojai pagerbia žuvusiuosius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dnipro mieste 15 asmenų, žuvusių per Rusijos raketos smūgį į gyvenamąjį namą, kūnai kol kas neatpažinti. Apie tai antradienio popietę pranešė nacionalinės policijos vadovas Ihoris Klymenka.

Anot jo, iš namo griuvėsių išgelbėti 39 žmonės, tarp jų šeši vaikai, žuvo 44 žmonės, tarp jų penki vaikai. Sužeisti buvo 79 žmonės, iš jų 16 vaikų.

„20 žmonių tebėra dingę, keturi iš jų yra vaikai. 15 žuvusiųjų kūnų yra neatpažinti“, – antradienio popietę pažymėjo I.Klymenka.

Viena iš Rusijos atakos prieš gyvenamąjį namą Dnipre aukų – vyresnio amžiaus vyras, antradienį buvęs prie sugriauto namo, nesuvaldė emocijų ir kreipėsi į rusus, juos keikdamas. Dnipro gyventojas vis dar nežinojo savo anūko likimo.

Visų pirma vyras papasakojo apie tragediją – po griuvėsiais vis dar buvo ieškoma jo anūko. Su ašaromis Dnipro gyventojas žurnalistams parodė anūko vaizdo įrašą. Emocijų sūkuryje senelis negalėjo sulaikyti ašarų ir kreipėsi į rusus.

Stopkadras/Raketų ataka Dnipre
Stopkadras/Raketų ataka Dnipre

„Po velnių, rusai, niekšai, kad jūs visi mirtumėte. Šis vaikas vis dar guli po griuvėsiais! Prakeikiu jus! Noriu, kad kiekvienoje rusų šeimoje būtų du ar trys tokie atvejai... Mūsų vaikas ten guli! Jums nėra atleidimo! Keiksiu jus iki paskutinių dienų!“ – ašarodamas sakė vyras.

I.Klymenka antradienio popietę pridūrė, kad po rusų raketų atakos Dnipre penki vaikai liko našlaičiais. Trimis iš jų rūpinasi artimieji. Du vaikai šiuo metu yra valstybės globoje, nes neturi artimųjų, galinčių jais pasirūpinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas