Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 12

Slaptų dokumentų nutekinimo skandalas – kuo šis atvejis nepanašus į anksčiau buvusius?

Kai prieš 13 metų „WikiLeaks“ paviešino didžiulį pluoštą Valstybės departamento laiškų, pasaulis sužinojo, ką kiekvieną dieną veikia Amerikos diplomatai. Buvo paviešinti dokumentai su abejonėmis dėl svyruojančių sąjungininkų ir įžvalgomis, kaip Vašingtonas ruošėsi galimam Šiaurės Korėjos žlugimui ir Irano branduoliniam proveržiui.
Duomenų nutekinimas
Duomenų nutekinimas / Stefani Reynolds/„The New York Times“

Kai po trejų metų Edwardas Snowdenas paviešino Nacionalinės saugumo agentūros paslaptis, amerikiečiai staiga sužinojo, kaip skaitmeninis amžius pradėjo nepaprastą naują agentūros sekimo erą – ji galėjo įsiskverbti į Kinijos telekomunikacijų pramonę ir į „Google“ serverius užsienyje, kad užfiksuotų užsienio komunikaciją.

Apie 100 naujai nutekintų operatyvinių duomenų apie karą Ukrainoje skaidrių yra visiškai kitokios. Iki šiol atskleisti duomenys yra ne tokie išsamūs, kaip tie didžiuliai slaptieji archyvai, bet kur kas aktualesni. Būtent tiesioginis žvalgybinės informacijos aktualumas labiausiai neramina Baltųjų rūmų ir Pentagono pareigūnus.

Kai kuri jautriausia medžiaga – Ukrainos priešlėktuvinės gynybos žemėlapiai ir slapti Pietų Korėjos planai laiku pristatyti 330 tūkst. labai reikalingų šaudmenų pavasariniam Ukrainos kontrpuolimui – atskleista dokumentuose, kurie, atrodo, yra vos 40 dienų senumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas