Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Drama Alžyre: islamistai „British Petroleum“ dujų išgavimo bazėje paėmė įkaitus

Alžyre islamistai užėmė britų bendrovei priklausančią dujų išgavimo bazę ir paėmė įkaitus, kurių dauguma užsieniečiai, skelbia spiegel.de. Įkaitais tapo aštuoni žmonės. Vienas belaisvis nužudytas. Pagrobėjai susiję su teroristiniu „al-Qaida“ tinklu.
Dujų išgavimo bazė Alžyre
Dujų išgavimo bazė Alžyre / AFP/Scanpix nuotr.

Naftos ir dujų kompanijos „British Petroleum“ (BP) bazė yra netoli sienos su Libija. Įkaitais tapo aštuoni žmonės – penki japonai, taip pat darbuotojai iš Norvegijos, Airijos ir Didžiosios Britanijos. Airijos užsienio reikalų ministras Eamonas Gilmore’as paragino nedelsiant paleisti įkaitus. Šalis užsiminta, kad įkaitu tapo 36-erių metų airis.

Alžyro ir Tuniso naujienų agentūra pranešė, kad ataka Tiguentourino regione įvyko ryte. Kai kurie šaltiniai skelbia, kad vienas įkaitas nužudytas, septyni sužaloti. Kiti praneša, kad įkaitais tapę šeši darbuotojai. Pasigirdo informacijos, kad  nužudytas prancūzas, kuris bazėje galėjo dirbti apsaugininku. 

Alžyro armija pradėjo įkaitų gelbėjimo operaciją. Nepatvirtintais duomenimis, vyksta derybos dėl žmonių paleidimo. Mauritanijos naujienų agentūra paskelbė, kad pagrobėjai susiję su „al-Qaida“ tinklu. Prancūzija nuo praėjusios savaitės pabaigos ėmėsi karinių veiksmų prieš vakarų Afrikoje įsigalėjusius islamistus. 

Pranešama, kad islamistai patvirtino priklausantys šiaurės Malio sukilėliams ir „al-Qaidai“. 

„BP“ kol kas pranešė tik tiek, jog bazėje įvyko „saugumo incidentas“ ir imtasi atitinkamų priemonių. 

1962 metų liepą po 132 metų Prancūzijos kolojininio valdymo Alžyras paskelbė nepriklausomybę. Tarp abiejų šalių santykiai sudėtingi iki pat šiol.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas