Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tragedija prabangaus Tailando viešbučio kambaryje: nunuodyti šeši žmonės

Antradienį pranešta, kad Bankoko centre esančiame prabangaus viešbučio kambaryje rasti šeši negyvi žmonės. Pasak naujienų agentūros „Reuters“, paaiškėjo, jog šešių užsieniečių mirties priežastis – apsinuodijimas cianidu.

Trečiadienį Tailando policija pranešė, kad tarp mirusiųjų rastas ir įtariamasis žudikas.

Greito veikimo mirtinos cheminės medžiagos rasta ant prabangaus viešbučio „Grand Hyatt Erawan“ kambaryje esančių stiklinių ir arbatinuko.

VIDEO: Prabangiame Tailaindo viešbutyje rasti šeši nunuodyti žmonės

Policijai apklausus mirusiųjų artimuosius, paaiškėjo, kad kilo ginčas dėl skolos, susijusios su investicijomis.

Visi šeši žuvusieji buvo vietnamiečių tautybės, du iš jų – JAV piliečiai, ir buvo rasti negyvi vėlai antradienį. Policija teigė, kad policijai tyrime padėjo JAV federalinis tyrimų biuras.

„Puodeliuose radome cianido, visuose šešiuose puodeliuose radome cianido“, – spaudos konferencijoje tvirtino Tailando policijos įrodymų biuro vadas Trirongas Phiwpanas.

Skrodimo rezultatų tikimasi sulaukti ketvirtadienį.

Pasak „Reuters“, Vietnamo vyriausybė teigia, kad jos ambasada Bankoke dėl šio atvejo glaudžiai bendradarbiauja su Tailando valdžios institucijomis, o JAV valstybės departamentas pareiškė, kad stebi situaciją, o už tyrimą atsakingos vietos valdžios institucijos.

Viešbutyje „Grand Hyatt Erawan“ įrengta daugiau kaip 350 kambarių ir jis įsikūręs populiariame turistų rajone, žinomame dėl prabangių parduotuvių ir restoranų.

Šalies ministras pirmininkas Srettha Thavisinas antradienį paragino skubiai ištirti šį incidentą, kad būtų sumažintas poveikis Tailando turizmo sektoriui.

Šiais metais Tailandas tikisi sulaukti 35 mln. atvykusių užsieniečių, palyginti su 28 mln. pernai, kurie išleido 1,2 trilijono batų (33,71 mlrd. JAV dolerių).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai