Dramblio Kaulo Krante per neramumus žuvo du žmonės

Dramblio Kaulo Krante mažiausiai du žmonės žuvo per etninių grupių susirėmimus, kuriuos išprovokavo kontroversiškas prezidento Alassane'o Ouattaros sprendimas siekti trečios kadencijos, sekmadienį pranešė šaltinis iš ligoninės ir vietos gyventojai.
Kaukių karnavalas Dramblio Kaulo Krante
Dramblio Kaulo Krante / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jauni opozicijos rėmėjai šeštadienį išėjo į kelių didžiųjų miestų gatves, įskaitant šalies pietuose esantį kakavos auginimo centrą Divo miestą, A. Ouattarai sutikus tapti partijos kandidatu per spalio mėnesį įvyksiančius prezidento rinkimus.

„Vienas asmuo, dėl sužeidimų nugabentas į vietos ligoninę, šį rytą mirė“, – teigė šaltinis iš Divo miesto ligoninės, pridūręs, kad „keli žmonės buvo smarkiai sužeisti mačetėmis“.

Keletas vietinių gyventojų taip pat teigė matę paauglio, žuvusio per vietos bare kilusį gaisrą, kūną.

A.Ouattara buvo oficialiai paskelbtas kandidatu jo valdančiosios RHDP partijos, nepaisant to, kad nuo 2010 metų jau ėjo prezidento pareigas dvi kadencijas ­– didžiausią pagal konstituciją leidžiamą terminą.

Jis planavo perduoti vadžias premjerui Amadou Gonui Coulibaly, tačiau numatomas įpėdinis mirė nuo širdies smūgio liepos mėnesį.

Šeši asmenys šalyje jau žuvo, kai rugpjūčio 6 dieną A. Ouattara pranešė savo ketinimus vėl kandidatuoti, o šimtas žmonių buvo sužeisti.

Prezidentas ir jo šalininkai teigia, kad 2016 metais priimtos Konstitucijos pataisos leidžia A. Ouattara vėl pretenduoti eiti prezidento pareigas dvi kadencijas iš eilės.

„Man buvo nelengva apsispręsti vėl kandidatuoti“, tačiau „niekas netrukdo man to daryti“, šeštadienį pareiškė A. Ouattara.

Per šeštadienį Divo mieste įvykusias riaušes buvo apšaudyta ir apiplėšta autobusų stotis, barai ir parduotuvės, naujienų agentūrai AFP pranešė parlamento narys Famoussa Coulibay, o buvusio prezidento Laurent'o Gbagbo gimtajame Ganjoa mieste buvo pastatytos barikados ir deginamos padangos.

Tuo tarpu rinkimų komisija penktadienį atmetė L. Gbagbo bei buvusio sukilėlių lyderio Guillaume'o Soro prašymą leisti dalyvauti rinkimuose spalio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento