Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draugai ir kolegos pagerbė Ukrainoje žuvusio AFP reporterio atminimą

Praėjusią savaitę Rytų Ukrainoje žuvusio naujienų agentūros AFP žurnalisto Armano Soldino draugai ir kolegos pirmadienį Kyjive susirinko pagerbti jo atminimo.
AFP vadovas Fabrice'as Friesas
AFP vadovas Fabrice'as Friesas / „AFP“/„Scanpix“

A.Soldinas žuvo, kai AFP komanda buvo apšaudyta raketomis „Grad“. Tuo metu kartu su ukrainiečių pajėgomis ji buvo netoli Bachmuto, kuriame jau kelis mėnesius vyksta vyksta intensyvūs mūšiai.

Ukrainos naujienų agentūra „Ukrinform“ surengė renginį 32 metų A.Soldinui pagerbti, jame dalyvavo kelios dešimtys žmonių, tarp jų – AFP vadovybė ir redaktoriai.

AFP vadovas Fabrice'as Friesas, cituodamas žuvusiojo motiną, pavadino jį „visa žmonija viename žmoguje“ ir pridūrė, kad draugai, šeima bei kolegos jį be galo mylėjo.

„Armanas žuvo, kad milijonai žmonių galėtų sužinoti, kas vyksta Ukrainoje. Dabar, kai Ukrainą siaubia žiaurus karas, Armano atminimas yra mūsų pasididžiavimas“, – nurodė F.Friesas.

AFP pasaulio naujienų skyriaus direktorius Philas Chetwyndas pavadino A.Soldiną neatsiejamu naujienų agentūros darbo Ukrainoje veikėju ir pabrėžė, kad jis padėjo komandai rengti aukštos kokybės reportažus.

„Niekas nebuvo toks drąsus ir atsidavęs kaip Armanas Soldinas, – teigė jis.

Teisių gynybos grupės teigia, kad A. Soldinas yra trečiasis Prancūzijos reporteris, žuvęs nuo 2022-ųjų vasario, kai Maskva pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą. Per karą Ukrainoje jau žuvo mažiausiai 11 žurnalistų ir jiems padėjusių žmonių.

„Armanas buvo visiškai atsidavęs savo darbui, norėdamas papasakoti pasauliui šio baisaus karo istoriją“, – sakė AFP redaktorius Antoine'as Lambroschini, atsakingas už reportažus apie Ukrainą.

„Armanas išsiskyrė viskuo, ką jis darė, nes niekada nepamiršo, kad už geopolitinių Rusijos karo prieš Ukrainą padarinių yra vyrai, moterys, vaikai, tėvai ir seneliai, broliai ir seserys“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito