Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
06 21 /14:28

Du nepilnamečiai R.Kadyrovo sūnūs vedė slapta: vienai iš nuotakų – 14 metų

17-metis Elis Kadyrovas ir 16-metis Adamas Kadyrovas birželio 8 d. slapta susituokė su Ramzano Kadyrovo artimiausių bendražygių giminaitėmis. Tai pranešė leidinys „Novaja Gazeta Europa“, remdamasi savo šaltiniais.
Elis Kadyrovas, Ramzanas Kadyrovas ir Adamas Kadyrovas
Elis Kadyrovas, Ramzanas Kadyrovas ir Adamas Kadyrovas / R.Kadyrovo „Telegram“ nuotr./15min koliažas

Elio Kadyrovo žmona tapo Čečėnijos Valstybės Dūmos deputato Adamo Delimchanovo vyriausioji anūkė, o šešiolikmečio Adamo Kadyrovo išrinktoji – Čečėnijos senatoriaus Suleimano Geremejevo dukra. Apie S.Geremejevo dukterį nieko nežinoma, tačiau, „Novaja Gazeta Europa“ skaičiavimais, A.Delimchanovo anūkei negali būti daugiau kaip 14 metų.

Šventės dieną respublikos kelių policijos pareigūnai užtvėrė federalinį greitkelį „Kavkaz“ ir turėjo neleisti niekam į jį įvažiuoti, tačiau kažkuriuo metu teisėsaugininkai buvo išsiblaškę ir automobilis „Ford Focus“ pasuko tiesiai į vestuvininkų kortežą. Šarvuotas „Rolls-Royce“, kuris vestuvių korteže važiavo pirmas, visu greičiu taranavo „Ford“ ir nuvažiavo. „Ford“ vairuotojas buvo paguldytas į ligoninę, o kelių policijos pareigūnai buvo nubausti, „Novaja Gazeta Europe“ sakė šaltinis.

R.Kadyrovo „Telegram“ nuotr./Elis Kadyrovas ir Vladimiras Putinas
R.Kadyrovo „Telegram“ nuotr./Elis Kadyrovas ir Vladimiras Putinas

Nori sudaryti sąjungas su įtakingomis šeimomis

Leidinys vestuvių slaptumą aiškino jaunu jaunavedžių amžiumi ir tuo, kad pats R.Kadyrovas, pasklidus gandams apie sveikatos problemas, bando pasirūpinti savo vaikų saugumu ateityje, sudarydamas vedybų sąjungas su įtakingomis šeimomis Čečėnijoje ir tikėdamasis jų paramos po savo mirties.

Birželio 8 d. Ramzanas Kadyrovas savo „Telegram“ kanale paskelbė žinutę apie savo sūnaus Elio susitikimą su Vladimiru Putinu – prezidentas pasveikino jaunąjį su artėjančiomis vestuvėmis. Apie Adamo Kadyrovo vestuves publikacijoje nieko nebuvo skelbiama.

R.Kadyrovo „Telegram“ nuotr./Elis Kadyrovas ir Vladimiras Putinas
R.Kadyrovo „Telegram“ nuotr./Elis Kadyrovas ir Vladimiras Putinas

Vestuvių apeigų detalės ir tai, ar jos buvo prabangios, nežinomos. Tačiau 2023 m. rugpjūtį, kaip rašė „The Insider“, po to, kai Ramazanas Kadyrovas sukritikavo vestuvių ceremonijų ekscesus, Čečėnijos musulmonų dvasinė administracija patvirtino Privalomas vestuvių šventimo regione normas.

Dokumente teigiama, kad nuo šiol „draudžiami bet kokie ekscesai, neatitinkantys islamo ar čečėnų tradicijų“. „50 000 rublių išpirka, taip pat arbata, cukrus ir avinas pagal čečėnų tradicijas lieka nepakeisti“, – pažymima normose.

Nuotakos išpirkos dydis gali būti nustatomas savo nuožiūra pagal visuotinai priimtas čečėnų tradicijas. Draudžiamos brangios dovanos jaunikiui, uošviui, anytai ir kitiems asmenims. Nuotakos lagaminų skaičius neribojamas, bet turi būti ne per didelis, nurodoma normose.

Birželio 17 d. leidinys „Projekt“ paskelbė tyrimą apie Ramzano Kadyrovo šeimą ir turtą. Tyrime pasakojama, kaip Čečėnijos lyderio bičiuliai naudojasi juridiniais asmenimis pinigams plauti ir registruoja įvairų turtą R.Kadyrovo giminaičiams.

Jaunos R.Kadyrovo sugulovės

„Agentstvo“ nuotr./Ramzanas Kadyrovas, Fatima Chazujeva ir Zamira Džabrailova
„Agentstvo“ nuotr./Ramzanas Kadyrovas, Fatima Chazujeva ir Zamira Džabrailova

Tame pačiame tyrime „Projekt“ pateikia ir kitų R.Kadyrovo biografijos faktų. Visų pirma tapo žinoma, kad Čečėnijos lyderio hareme per visus jo valdymo metus buvo kelios dešimtys merginų. Dažnai jis savo sugulovėmis paversdavo jaunesnes nei pilnametystės sulaukusias merginas. Kai kurios iš jų vėliau jam pagimdė vaikų.

„Paklusnioms“ R.Kadyrovo sugulovėms buvo suteikiamas nekilnojamasis turtas ir postai Čečėnijos valdžios institucijose, tačiau buvo atvejų, kai Ramzanas Kadyrovas baudė savo moteris. Pavyzdžiui, 2003 m. nežinomas užpuolikas gatvėje nušovė jauną Gudermeso gyventoją Žanetą Mukujevą. Keli ją ir R.Kadyrovą pažinoję šaltiniai leidiniui „Projekt“ pasakojo, kad R.Kadyrovas ir Ž.Mukujeva palaikė santykius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius