Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Macronas „neabejoja“, kad įmanoma pasiekti pažangos dėl santykių su Rusija

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas yra įsitikinęs, kad įmanoma pasiekti pažangos daugelyje santykių su Rusija sričių, įskaitant aktualų Libijos krizės klausimą, po penktadienį įvykusios vaizdo konferencijos su rusų prezidentu Vladimiru Putinu paskelbė Eliziejaus rūmai.
Vladimiras Putinas ir Emmanuelis Macronas,
Vladimiras Putinas ir Emmanuelis Macronas, / AFP/„Scanpix“ nuotr.

E.Macronas „neabejoja, kad galime pasiekti pažangos su Rusija daugeliu klausimų“, žurnalistams pareiškė vienas aukšto rango prancūzų prezidentūros pareigūnas, užsiminęs apie „bendrą interesą, kalbant apie Libijos stabilizaciją ir jos institucijų suvienijimą“.

Pastaraisiais mėnesiais E.Macronas vykdė suartėjimo su Rusija politiką, aptardamas su V.Putinu daugelį neišspręstų klausimų, tokių kaip Ukrainos konfliktas, nors toks požiūris sukėlė tam tikrą nerimą kai kurioms Prancūzijos sąjungininkėms ES.

Abiejų lyderių pasitarimas įvyko, E.Macronui šią savaitę nuožmiai užsipuolus Turkiją dėl intervencijos į Libijos konfliktą, dėl kurios susilpnėjo sukilėlių vado Khalifos Haftaro pozicijos.

Rusija palaiko Kh.Haftarą, o Prancūzija, kaip manoma, irgi palankiai jį vertina, nors Paryžius tvirtina šiame konflikte esąs neutralus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai