Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E. Macronas pagerbė spalio 7 dienos „Hamas“ išpuolio Izraelyje aukas ir jų šeimas

Paryžius, spalio 7 d. (AFP-BNS).Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) pirmadienį per pirmąsias islamistų grupuotės „Hamas“ atakos Izraelyje metines pagerbė išpuolio aukas.
Chang Martin/SIPA / Chang Martin/SIPA
Chang Martin/SIPA / Chang Martin/SIPA

„Skausmas išlieka toks pat ryškus kaip ir prieš metus. Izraelio žmonių skausmas. Mūsų. Sužeistos žmonijos skausmas“, – socialiniame tinkle „X“ nurodė jis, pasidalinęs įrašais anglų, hebrajų ir prancūzų kalbomis.

„Mes nepamirštame aukų, įkaitų ir šeimų, kurių širdys sudaužytos dėl nebuvimo ar laukimo. Siunčiu jiems broliškas mintis“, – rašė jis.

Sekmadienį E. Macronas telefonu kalbėjosi su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahumi) ir dar kartą patvirtino Prancūzijos „nepajudinamą įsipareigojimą“ užtikrinti Izraelio saugumą bei ragino pasiekti paliaubas Gazos Ruože ir Libane.

„Pirmųjų „Hamas“ teroristų puolimo prieš Izraelį metinių išvakarėse jis išreiškė Prancūzijos žmonių solidarumą su Izraelio žmonėmis“, – nurodė Prancūzijos prezidentūra ir pridūrė, kad E. Macronas taip pat išreiškė „savo įsitikinimą, kad dabar atėjo laikas nutraukti ugn“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas