Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E. Macronas sako B. Netanyahu: Prancūzija yra įsipareigojusi užtikrinti Izraelio saugumą

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) sekmadienį  per pokalbį telefonu su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahu) dar kartą patvirtino savo šalies nepajudinamą įsipareigojimą Izraelio saugumui ir primygtinai reikalavo paliaubų Gazos Ruože ir Libane, pranešė prezidentūra.
POOL / via REUTERS
POOL / via REUTERS

„Pirmųjų „Hamas“ teroristų įvykdyto išpuolio metinių išvakarėse jis išreiškė Prancūzijos žmonių solidarumą su Izraelio tauta“, – nurodė Prancūzijos prezidentūra.

E. Macronas taip pat išreiškė „įsitikinimą, kad atėjo laikas nutraukti ugnį“, pridūrė ji.

B. Netanyahu E. Macronui atsakė, kad Izraelis tikisi Prancūzijos paramos, o ne apribojimų, po to, kai Prancūzijos prezidentas paragino nutraukti ginklų tiekimą Izraeliui kovai Gazos Ruože.

„Izraelis tikisi, kad jo draugai jį palaikys ir netaikys jam apribojimų, kurie tik sustiprins Irano blogio ašį“, – B. Netanyahu žodžius citavo jo biuras. 

B. Netanyahu taip pat pareiškė, kad Izraelio kova su sukarinta grupuote „Hezbollah“ padės „pakeisti tikrovę“ Libane ir užtikrinti stabilumą visuose Artimuosiuose Rytuose.

„Ministras pirmininkas pabrėžė, kad Izraelio veiksmai prieš „Hezbollah“ suteikia galimybę pakeisti tikrovę Libane siekiant stabilumo, saugumo ir taikos visame regione“, – vyriausybės vadovo žodžius citavo jo biuras. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas