Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 01 /15:26

E.Macronas sako, kad nemėgsta diskusijų dėl žydų ir palestiniečių gyvybių vertės

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas trečiadienį pareiškė, kad jam nepatinka diskusijos dėl žydų ir palestiniečių gyvybių vertės, ir paragino pirmiausia apsaugoti Gazos Ruožo gyventojus.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

„Nekenčiu šių diskusijų, kurios skaldo žmones ir kuriose sakoma: „man svarbesnės žydų gyvybės“ arba „man svarbesnės palestiniečių gyvybės“, – sakė jis viešėdamas Kazachstano sostinėje ir pridūrė, kad „šiame pasaulyje svarbi kiekviena gyvybė“.

Prancūzijos lyderis pabrėžė, kad palestiniečių anklave gyvenantys žmonės neturi nieko bendra su teroristiniais išpuoliais.

Izraelis Gazos Ruožo bombardavimą pradėjo po to, kai spalio 7 dieną per sieną įsiveržę „Hamas“ ginkluoti užpuolikai nužudė 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, ir, anot Izraelio pareigūnų, pagrobė daugiau kaip 220 žmonių.

Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija, kontroliuojama grupuotės „Hamas“, pranešė, kad nuo karo su Izraeliu pradžios šioje palestiniečių teritorijoje žuvo daugiau nei 8,7 tūkst. žmonių, rodo naujausi duomenys.

„Reikia pulti ir bausti teroristų grupuotes, bet civilių gyventojų pulti negalima“, – studentams Kazachstane teigė E.Macronas.

„Vykdydami kontrpuolimą turite apsaugoti civilius gyventojus (...) norėdami sutelkti dėmesį į teroristų grupuotes“, – sakė jis.

„Noriu tai išskirti, nes šiame pasaulyje svarbios visos gyvybės“, – studentams pabrėžė prezidentas.

Anot E.Macrono, būtent dėl šios priežasties Prancūzija ir kiti Europos Sąjungos vadovai paragino pristabdyti karo veiksmus, kad humanitarinė pagalba galėtų saugiai patekti į Gazos Ruožą.

„Pirmiausia turime apsaugoti civilius Gazos Ruože. Jie neturi nieko bendra su šiais teroristiniais išpuoliais“, – teigė Prancūzijos lyderis.

Trečiadienį greitosios pagalbos automobiliai pirmą kartą išvežė sužeistus Gazos Ruožo gyventojus į Egiptą, o šimtai užsieniečių ar dvigubą pilietybę turinčių asmenų galėjo išvykti iš palestiniečių anklavo per Rafacho sienos perėjimo punktą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas