Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Macronas skeptiškai vertina EK sprendimą įdarbinti amerikiečių ekonomistę

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas antradienį įsitraukė į ginčą dėl to, kad Europos Komisija pasamdė amerikiečių konkurencijos ekspertę patarti jai didžiųjų technologijų reguliavimo klausimais.
Emmanuelis Macronas
Emmanuelis Macronas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

E. Macronas sakė, kad vertina Jeilio universiteto dėstytojos Fionos Scott Morton akademinius pasiekimus, tačiau suabejojo, ar tikrai nė vienas Europos Sąjungos pilietis nebūtų galėjęs užimti tokių strateginių pareigų.

„Turiu daug klausimų ir tai man kelia abejonių“, – sakė prancūzas ir pridūrė, kad tikisi, jog Komisija pateiks paaiškinimą dėl šio paskyrimo.

E.Macronas pažymėjo, kad Jungtinės Valstijos ar Kinija nesamdytų užsienio piliečio tokiam darbui, ir teigė, kad tai neatitinka jo Europos strateginės ekonomikos vizijos.

Vėliau antradienį Europos Parlamento nariai turėjo apklausti už konkurenciją atsakingą EK narę Margrethe Vestager dėl priežasčių, dėl kurių ji įdarbino F.S.Morton.

F.S.Morton ne tik dėstė Jeilyje ir Edinburge, bet ir dirbo buvusio prezidento Baracko Obamos administracijoje, konsultavo bendroves „Apple“, „Microsoft“ ir „Amazon“.

ES peržiūri interneto verslui taikomas taisykles, o JAV skaitmeninės milžinės pradėjo aršią lobistinę kampaniją Briuselyje, kad apsaugotų savo verslo modelius.

Praėjusią savaitę Europos Komisijai paskelbus apie amerikietės paskyrimą, Prancūzijos politikai ėmė abejoti, kai kuriems teigiant, kad JAV pilietė pateks į interesų konfliktą.

Tačiau penktadienį EK atstovė spaudai atmetė raginimus atšaukti šį paskyrimą, sakydama: „Sprendimas buvo priimtas. Nematome pagrindo jį persvarstyti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito