Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

E.Macronas smerkia Sakartvelui daromą spaudimą ir ragina laikytis ramybės

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas penktadienį pareiškė, kad Sakartvelui daromas „labai stiprus spaudimas“, ir atmetė Rusijos teiginius, kad protestus šioje Kaukazo šalyje organizavo Vakarų šalys.
Emmanuelis Macronas
Emmanuelis Macronas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kremliuje vyrauja tendencija, kuri nėra nauja, įsivaizduoti, kad kiekviena vieša demonstracija yra užsienio manipuliacija, nes iš esmės tikima, kad nėra nei viešosios nuomonės, nei laisvų žmonių, – Paryžiuje sakė E.Macronas. – Būdami senos demokratijos šalimi, turime teisę manyti priešingai.“

Jis pridūrė, kad Sakartvelas patiria „labai didelį spaudimą“, ir išreiškė viltį, kad šalis gali rasti „kelią į didesnę ramybę“ ir kad „įtampa regione sumažės“.

Ketvirtadienį Sakartvelo valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“ paskelbė atsisakanti prieštaringai vertinamo įstatymo projekto, kuris daug kam primena Rusijos teisės aktus, naudojamus valdžios kritikams nutildyti. Penktadienį Sakartvelo parlamentas oficialiai jį atšaukė.

Pagal projektą žiniasklaidos priemonės ir nevyriausybinės organizacijos, gaunančios daugiau kaip 20 proc. savo finansavimo iš užsienio, būtų turėjusios užsiregistruoti „užsienio įtakos agentais“.

Šią savaitę Sakartvelo parlamentas minėtajam teisės akto projektui davė pirminį pritarimą, o tai sukėlė masinius protestus. Policija į tūkstančius demonstrantų nukreipė vandens patrankas ir ašarines dujas bei paskelbė įsakymą juos išsklaidyti.

Demonstracijos peraugo į platesnio masto protestus prieš tai, kas vertinama kaip Sakartvelo vyriausybės prokremliška pozicija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas