Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 30 /08:57

Serbija atsisakė rusiškų naikintuvų ir nusipirko prancūziškų už 3 mlrd. dolerių

Rusija ir toliau praranda ginklų rinką Serbijai, vienai iš paskutiniųjų lojalių Europos šalių, kuri neprisijungė prie sankcijų ir nuo sovietinių laikų perka ginklus iš Maskvos. Užuot pirkusi rusiškų naikintuvų, apie kuriuos buvo kalbama nuo 2021 m., Serbijos valdžia nusprendė pirkti prancūziškus „Rafale“ naikintuvus.
Prancūziškas naikintuvas „Rafale“
Prancūziškas naikintuvas „Rafale“ / „AFP“/„Scanpix“

Sutartį dėl 12 lėktuvų pristatymo už 2,7 mlrd. eurų, arba 3 mlrd. dolerių, ketvirtadienį pasirašė Serbijos ir Prancūzijos prezidentai Aleksandras Vučičius ir Emmanuelis Macronas.

Šis sandoris inicijuos „strateginius pokyčius“ Serbijoje, sakė E.Macronas per bendrą spaudos konferenciją su E.Vučičiumi. Jis pridūrė, kad Serbijos vieta yra Europos Sąjungoje.

„Nepaisant didelio spaudimo, reikia pabrėžti, kad tai yra strateginių pokyčių pradžia. Tai tikra strateginė drąsa ir galimybė Europai“, – sakė E.Macronas per spaudos konferenciją Belgrade.

Naikintuvus gaminančios bendrovės „Dassault“ generalinis direktorius Erico Trappier nurodė, kad Serbija iki 2029 metų gaus devynis vienviečius ir tris dviviečius karo lėktuvus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas