Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 02 /16:56

E.Muskas pasišaipė iš V.Zelenskio: kai praėjo 5 minutės, o tu nepaprašei milijardo dolerių pagalbos

Sekmadienį Elonas Muskas socialinės žiniasklaidos platformoje X, kuri anksčiau buvo žinoma kaip „Twitter“, paskelbė memą, kuriame pašiepiama JAV pagalba Ukrainai, skelbia JAV leidinys „Forbes“. Tiksliau, meme pavaizduotas fotošopu apdorotas Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio atvaizdas su prierašu: „Kai praėjo 5 minutės, o tu nepaprašei milijardo dolerių pagalbos“.
Elono Musko memas su Volodymyro Zelenskio atvaizdu
Elono Musko memas su Volodymyro Zelenskio atvaizdu / Socialinio tinklo X memas

Šis memas yra populiaraus memo versija, kuri vadinama įvairiais pavadinimais, įskaitant „strained face meme“, pirmą kartą išpopuliarėjusį 2014 m., teigia „Know Your Meme“.

E.Musko tviterio žinutę jau matė 30 mln. žmonių.

M.Podoliakas atsakas: bet kokia parama Rusijai dabar yra tiesioginė investicija į karą

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mychailo Podoliakas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mychailo Podoliakas

Ukrainos Prezidento kanceliarija sukritikavo milijardierių Eloną Muską už tai, kad jis išjuokė Ukrainos vadovą Volodymyrą Zelenskį. Kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas pareiškė, kad bet kokia parama Rusijai dabar yra tiesioginė investicija į karą ir Ukrainos žmonių genocidą.

„Bet kokia parama Rusijai šiandien yra tiesioginė investicija į karą, genocidą, laisvojo pasaulio žudymą, eskalavimą ir teisę į nebaudžiamumą. Bet kokia tyla ar ironija dėl Ukrainos šiandien yra besąlygiškas Rusijos propagandos, pateisinančios masinį smurtą ir naikinimą, skatinimas“, – M.Podoliaką cituoja „RBK-Ukraina“.

Pasak M.Podoliako, deja, ne visi reikšmingi žiniasklaidos veikėjai, esantys už tūkstančių kilometrų nuo karo epicentro, sugeba suprasti, ką reiškia kasdieniai bombardavimai ir tėvų netekusių vaikų verksmai.

„Kartais geriau patylėti, ar ne, Elonas Muskai?“ – pridūrė kanceliarijos vadovo patarėjas.

Sureagavo ir Ukrainos Rada

Pirmadienį pats Elonas Muskas sulaukė Ukrainos Aukščiausiosios Rados atsakymo, kai jos X paskyroje buvo publikuotas memas su E.Musko atvaizdu.

„Kai 5 minutes neskleidi Rusijos propagandos“, – Aukščiausioji Rada nusiuntė milijardieriui žinutę buvusiame „Twitter“ tinkle.

Vėliau žinutė buvo ištrinta.

Pagalba Ukrainai skaldo JAV politikus

JAV pagalba Ukrainai yra prieštaringai vertinama tema nuo tada, kai 2022 m. Rusija surengė plataus masto invaziją. Dauguma demokratų ir tradicinių konservatyvių respublikonų pasisakė už pagalbą Ukrainai, tačiau su buvusiu prezidentu Donaldu Trumpu siejami respublikonai daugiausia priešinosi šiai pagalbai.

Kai kurie D.Trumpo šalininkai, įskaitant daugelį Kongreso narių, kurie praėjusią savaitę per diskusijas dėl skolos lubų grasino uždaryti federalinę vyriausybę, teigė, kad nepritaria Ukrainos finansavimui ir nori, kad pinigai būtų skirti JAV ir Meksikos sienos apsaugai. E.Muskas simpatizavo šiai idėjai ir net neseniai lankėsi Teksase, kad aplankytų sulaikytus imigrantus.

Nuo plataus masto karo pradžios JAV patvirtino maždaug 113 mlrd. dolerių pagalbą Ukrainai, praneša „Associated Press“. JAV prezidentas Joe Baidenas paragino Kongresą skirti dar 24 mlrd. JAV dolerių. Tačiau papildomas finansavimas buvo labai prieštaringai vertinamas ir buvo išbrauktas iš naujausio finansavimo, dėl kurio JAV vyriausybė savaitgalį liko atidaryta.

Mažai tikėtina, kad E.Muskas pats sukūrė prieš Ukrainą nukreiptą memą, nes milijardierius jau seniai pastebi juokelius „Twitter“ tinkle ir skelbia juos kaip savo, o ne tiesiog paspaudžia „retweet“ mygtuką. Tačiau labai aišku, kokios pozicijos šiuo klausimu laikosi E.Muskas, nesvarbu, ar jis sukūrė memą, ar ne, pastebi „Forbes“.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas